Gedaan met wachten, Bastille heeft een nieuwe single uit

Gedaan met wachten, Bastille heeft een nieuwe single uit

Op zich is Bastille nog steeds een jonge groep en toch zijn ze al hondspopulair. Met de vier singles die uit hun debuutplaat Bad Blood werden getrokken scoorden ze enkel in België al tweemaal goud, platina en driedubbel platina (voor hitsingle Pompeii). Hoog tijd dus voor die tweede plaat. Wanneer die eraan komt, is nog niet geweten, de eerste single is er al wel.

Good Grief is de eerste nieuwe single en opener van het nieuwe album Wild World, de opvolger van platina succesdebuut Bad Blood.

Slechts vijf jaar geleden schreef Zuid-Londenaar Dan Smith alleen in z’n slaapkamer een album en ging hij op zoek naar muzikanten. Chris Wood (drums), Will Farquarson (gitaar) en Kyle Simmons (toetsenist) vervolledigden snel het plaatje en BΔSTILLE werd geboren.

Na honderden kleine shows in eigen land werd single Flaws op de wereld losgelaten. De band werd meteen in vele landen geboekt voor promotie, waaronder België (het eerste land dat de groep voor promotie bezocht buiten het Verenigd Koninkrijk). De Belgen hebben de groep snel omarmd. Nog voor single Pompeii losbarstte werd een AB Club al uitverkocht.

Fast forward: 11 miljoen verkochte singles, 4 miljoen verkochte albums, eindeloos veel platina awards en drie jaar toeren is er een nieuwe plaat op komst. Bekijk hier de live performance ervan.

De nieuwe single kan je hier beluisteren of aankopen.

Gesponsorde artikelen