Geek alert! Architecten willen Lord of the Rings-stad Minas Tirith in het echt bouwen

Geek alert! Architecten willen Lord of the Rings-stad Minas Tirith in het echt bouwen

Als je Minas Tirith niet kent, interesseert dit nieuws je waarschijnlijk absoluut niet. Voor de Lord of the Rings-fans is dit echter een natte droom die werkelijkheid wordt. Minas Tirith, de fictieve stad die J.R.R Tolkien heeft uitgevonden, wordt misschien nagebouwd in Zuid-Engeland. Dat is toch de hoop van een groepje architecten, die het project liefst zo snel mogelijk willen starten eens ze genoeg geld hebben via hun crowdfundingscampagne. 

Via crowdfunding proberen de architecten 2 miljard pond (dat is zo’n 2,8 miljard euro) bij elkaar te krijgen om het project te verwezenlijken. Het project ziet er veelbelovend uit, want de – tot nu toe – fictieve stad is niet alleen een architecturaal hoogstandje, maar als het een échte stad wordt zou het wel eens “de grootste toeristische attractie van onze planeet kunnen worden”. Dat beweren de projectontwikkelaars althans. “We creëren een uitzonderlijke plek om te wonen en te werken”, zegt projectleider Jonathan Wilson.

Als de crowdfundingscampagne genoeg geld opbrengt, gaan ze onmiddellijk aan de slag en hopen de ontwikkelaars klaar te zijn tegen 2053. Als je het project zelf wil steunen, gaat dat via de crowdfundingspagina. Jammer genoeg ziet het er niet naar uit dat Minas Tirith er echt zal komen, want er zijn nog maar voor een half miljoen pond giften geplaatst.

Bron: The Independent

Gesponsorde artikelen