Left Right
scrollTop top

Geen bal op de tv in de zomer? Deze 10 gloednieuwe reeksen starten in de VS


Geen bal op de tv in de zomer? Deze 10 gloednieuwe reeksen starten in de VS

Herhalingen van FC De Kampioenen vormen een vast onderdeel van een zomeravond op de Belgische televisie, maar in de Verenigde Staten worden verschillende gloednieuwe reeksen op de kijker losgelaten. Deze tien shows mogen ze daarna zo snel mogelijk ook bij ons uitzenden.

1. The Leftovers

We kenden al Lost en de Franse serie Les Revenants, maar nu waagt ook HBO zich aan dit mysterieuze genre. Een grote groep mensen wordt van de wereld weggehaald en de serie draait rond de emoties bij iedereen die is achtergebleven. Het klinkt gewaagd en doorgaans blijven we bij dit soort reeksen na een tijdje teleurgesteld op onze honger zitten, terwijl het allemaal zo veelbelovend was begonnen. We zijn benieuwd of HBO ook dit weer in goud zal veranderen.

2. Extant

Een serie met Halle Berry, daar hebben we alvast niets op tegen. Een vrouw keert terug uit de ruimte na een solomissie van 13 maanden. Maar bij een onderzoek blijkt dat ze zwanger is. In de trailer zien we ook een robotjongetje, dat ons best zin doet krijgen in deze serie van CBS. En ze is dan ook nog eens gemaakt met de medewerking van Steven Spielberg.

3. The Strain

Gebaseerd op het boek van Guillermo Del Toro en Chuck Hogan zorgt deze reeks voor een flinke portie horror. Een vliegtuig is net geland op JFK in New York wanneer het plots stopt. Binnen wacht een vreselijke ontdekking. Het verhaal gaat over een soort vampierenvirus dat de hele stad in zijn greep krijgt. Het ziet er wel uit alsof deze serie iets heftiger is dan bijvoorbeeld The Walking Dead.

4. Girl Meets World

Naar deze reeks moeten heel wat twintigers en dertigers toch reikhalzend uitkijken. Ooit waren Cory en Topanga het koppeltje in de jeugdserie Boy Meets World. Wie herinnert zich immers niet Mr. Feeny, hun leerkracht? Nu zijn Cory en Topanga zelf de ouders van een dochter die wereld ontdekt. Pure nostalgie in een gloednieuw kleedje.

5. Rising Star

Nog eens een nieuwe show die op zoek gaat naar zangtalent en claimt anders te zijn. Bereid je al maar voor om het concept binnenkort op de Vlaamse televisie te zien. De kijker is de jury en bepaalt meteen of een performance goed is of niet. En het gezicht van de kijkers kan blijkbaar op een grote muur verschijnen. Het boeit ons voorlopig nog niet, maar laten we even luisteren hoe de ‘jury’ deze interactieve show zelf uitlegt.

6. Welcome to Sweden

Deze serie is al uitgezonden op de Zweedse televisie en zal deze zomer door NBC worden overgenomen. Een komische reeks over een man die de liefde volgt en in Zweden gaat wonen. Twee nationaliteiten die met elkaar lachen, dat moet hopelijk wel een paar grappige momenten opleveren.

7. The Last Ship

De halve wereldbevolking bezwijkt aan de gevolgen van een pandemie, maar een schip van de Amerikaanse marine is nog niet aangetast. De bemanning moet zo snel mogelijk een behandeling vinden om de mensheid te redden. Cordon op de oceaan dus.

8. The Quest

We weten niet goed wat we van deze show moeten denken. Game Of Thrones en andere reeksen met mythische wezens zijn erg populair, maar ABC doet er wel iets heel vreemds mee. Er is een magisch land gecreëerd waarop 12 deelnemers worden losgelaten om er allerlei proeven uit te voeren. Voor een stuk reality, voor een stuk fantasie, maar puur avontuur, zo omschrijft ABC de reeks. Het is die reality waarover we ons toch een beetje zorgen maken.

9. The Divide

Advocaat is altijd een populair beroep geweest voor de hoofdpersonages van tv-series. Zo ook in The Divide, een reeks die sterke verhalen belooft. 

10. Reckless

De titel doet je misschien denken dat je deze serie ooit al wel eens gezien hebt. Er is er al wel eentje met deze titel op de BBC geweest, maar dit is wel degelijk een gloednieuwe reeks van CBS. Nog een programma over rechtszaken en advocaten, maar dat er toch behoorlijk sexy uitziet.

(Bron: Mashable)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170