Geen ellenlange vluchten meer: dit vliegtuig brengt je van Londen naar Sydney in 90 minuten 

Geen ellenlange vluchten meer: dit vliegtuig brengt je van Londen naar Sydney in 90 minuten 

Als je het haat om lang in het vliegtuig te zitten, je je voortdurend afvraagt of die vliegtuigen echt niet sneller kunnen en je het vreselijk vindt om zoveel tijd te verliezen met reizen, dan is dit dé oplossing voor jou. Binnenkort zal de SpaceLiner, een supersnel hypersonisch vliegtuig, je in no time op je bestemming afzetten. Wat dacht je van 90 minuten om van Londen naar Sydney te vliegen bijvoorbeeld? 

De SpaceLiner kan 20 keer de snelheid van geluid afleggen en zal ons binnenkort via de ruimte naar de andere kant van de wereld brengen. Het zou wel eens een wilde reis kunnen worden, want het vliegtuig schiet de lucht in als een raket. De ontploffing van waterstof en zuurstof zorgt ervoor dat de SpaceLiner vervolgens in de bovenste atmosfeer terechtkomt en daarna gewoon kan ‘glijden’ aan een immense snelheid.

Martin Sippel, het hoofd van het SpaceLiner-project, is ervan overtuigd dat we die bovenste laag van de atmosfeer ook moeten kunnen gebruiken voor vluchten. “Ieder jaar zijn er een paar honderd miljoen passagiers die intercontinentale afstanden afleggen en wij vinden dat de ruimte een klein deel daarvan moet kunnen opvangen”, zegt hij.

Jammer genoeg zal de eerste SpaceLiner waarschijnlijk pas kunnen opstijgen in 2030 en moeten de projectmanagers eerst nog een kleine 30 miljoen euro vinden.

Bron: Metro UK

Gesponsorde artikelen