Geen homokoppels in ‘Blind Getrouwd’? Dit is waarom

Geen homokoppels in ‘Blind Getrouwd’? Dit is waarom

Twee topics aan het koffieapparaat dezer dagen: ‘Temptation Island’ en ‘Blind Getrouwd’. En één vraag stellen wij ons al even af: waarom zijn alle koppels in ‘Blind Getrouwd’ hetero? Is dat een bewuste move van VTM of is er een andere reden? De televisiezender heeft het uitgeklaard.

Eén Damiano is natuurlijk goed voor de kijkcijfers en hopelijk kunnen hij en Wendy hun huwelijk doen slagen. Maar kan je je de kijkcijfers voorstellen als er twéé Damiano’s zouden rondlopen, die ook nog eens met elkaar zouden getrouwd zijn? Momenteel zijn alle koppels in Blind Getrouwd gevormd met een man en een vrouw, maar is dat wel een bewuste zet?

Niet enkel voor de diversiteit

Medialaan verzekert dat Blind Getrouwd geen exclusieve heteroaffaire is. Er schreven zich dan ook al verschillende holebi’s in voor het programma. Die reactie kwam er naar aanleiding van een column in De Morgen.

Daarin verwijst de journalist overigens niet alleen naar het gebrek aan andere geaardheid, maar ook naar het gebrek aan diversiteit op andere vlakken, zoals leeftijd en kleur. Maar het wil niet zeggen omdat er zich mensen inschreven dat er ook koppels gevormd worden.

“Niet puur voor diversiteit”

Om tot vijf koppels (en dus vijf wetenschappelijke matches) te komen, moesten er zich zo’n vierduizend mensen inschrijven. Het aantal holebi-inschrijvingen lag substantieel lager en “het zou onkies zijn om hen enkel voor de diversiteit te laten trouwen”, klinkt het bij de woordvoerster van Medialaan, Sara Vercauteren.

Aparte oproep?

Met andere woorden: als er zich meer single holebi’s inschrijven, wordt de kans op een match groter en zien we misschien eens twee mannen of vrouwen in het huwelijksbootje stappen.

Toch merken veel mensen op dat het wel interessant zou zijn om in de jaarlijkse oproep ook holebikoppels te steken en niet enkele trouwende hetero’s. Misschien zorgt de recente kritiek ervoor dat VTM het volgend jaar anders aanpakt.

Zou jij je inschrijven voor Blind Getrouwd?

Gesponsorde artikelen