Geen idee welke gin-tonic jij moet drinken? Deze handige app helpt je kiezen

Yung Panda

Heb je zin om zelf een lekkere gin-tonic te maken maar weet je niet welke combinaties het beste zijn? Of ben je uitgekeken op alle Gins die je al gedronken hebt? Die zorgen zijn nu van de baan dankzij Ginto App.

Zoals de naam al doet vermoeden is Ginto App gericht op de liefhebbers van onze favoriete cocktail gin-tonic. De gingekte is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze slaan je werkelijk om de oren met events, nieuwe soorten gin-tonic, boeken en blogs maar een applicatie voor je smartphone was er nog niet. Tot de Gentse bedrijven Yung Panda en Underlined de handen in elkaar sloegen en met behulp van enkele medewerkers Ginto ontwikkelde. Die app heeft zich sinds anderhalve maand via sociale media al verspreid onder liefhebbers van gin maar mikt nu vol op het grote publiek. Je kan ze zowel vinden in de Apple App Store als in Play Store.

Welke gin past bij jou?

In Ginto kan je een enorm gamma aan gins terugvinden en bovendien kan je zien welke gin de beste keuze is voor jou. Zelfs als je geen idee hebt welke gin goed is voor jou, kan Ginto je helpen. De app geeft bij elke soort een woordje uitleg, zodat je tenminste weet wat het verschil is.

Maar daarbij stopt het niet! Ginto geeft je ook de mogelijkheid om je eigen collectie op te slaan en een wishlist te maken met de gins die je nog wil hebben. Altijd handig om te tonen aan je vrienden als “hint” voor je verjaardag of de barman of barvrouw te laten kiezen welke gin jij nu ontzettend graag wil proeven! Met een database die dagelijks aangevuld wordt kan je in Ginto elke dag iets nieuw ontdekken. Zo lees je er over allerlei soorten gin van over de hele wereld en die je bovendien ook een rating kan geven en verschijnen er regelmatig nieuwe, geslaagde recepten. Zo weet je telkens weer welke gin een voltreffer zal zijn en kan je scherp uit de hoek komen met een unieke gin die jouw collectie siert.

Gillemore – Skinn Branding Agency

Samenwerking met grote namen

Dat Ginto al gauw met internationaal en nationaal gejubel onthaald werd kan geen toeval zijn als je weet dat de app samengewerkt heeft met toppers uit de culinaire en ginwereld. Zo stelt de app via de Featured Gin aan haar gebruikers voor die de moeite waard is om te ontdekken. Onlangs was het de beurt aan Gillemore. De Belgische gin die reeds hoge ogen opwierp – mede omdat het een creatie is van de 19-jarige Louis Gillemon – en waarvoor Hertog Jan een recept gemaakt heeft dat je ook in de Ginto App terug kan vinden.

Naast het recept van Hertog Jan biedt Ginto nog meer recepten aan die bedacht werden door gelauwerde bloggers zoals Gincubator en Gin Ur Way. Binnenkort kan je trouwens nog veel meer lekkers verwachten.

Nog maar het begin

Momenteel is het team achter Ginto App druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe features. Nu kan enkel via Facebook een profiel aangemaakt worden in de app maar in de update die snel zal volgen zal je je ook via e-mail kunnen registreren. Bovendien zijn er nog meer updates op komst die Ginto veel socialer zullen maken waardoor er tussen de gebruikers onderling meer interactie mogelijk zal zijn. Op die manier zal je je ervaringen nog beter en sneller kunnen delen met andere ginliefhebbers.

Gents duo

Achter Ginto gaan twee Gentse bedrijven schuil die gespecialiseerd zijn in app en web-development. Michael Vanderpoorten van Yung Panda heeft de ontwikkeling van de Android-versie voor zich genomen terwijl Michiel Vancollie van Underlined de iOS-versie deed. Bovendien werden ze ook bijgestaan door medewerkers en vrijwilligers om alles in goede banen te leiden.

Check hier de Facebook-pagina van Ginto

Meer
Lees meer...