Geen Tinder: deze datingapps zijn een goed alternatief 

Wil je graag iemand leuk ontmoeten of heb je gewoon altijd al eens dating app willen uitproberen? Wij geven een waaier van datingapps speciaal voor singles. 

Naast Tinder, Parship en EliteDating zijn er nog heel wat andere datingapps:

1. Bumble

Deze datingapp is nieuw en verfrissend, want op Bumble zetten vrouwen de eerste stap. De ouderwetse regels van het daten worden overboord gegooid. Enkel de dames krijgen de optie om een gesprek te starten bij een match. Als zij dit niet binnen een dag doen, dan verdwijnt de match. Streng, maar rechtvaardig! Leuk om te weten: het team achter Bumble bestaat grotendeels uit vrouwen.

2. Happn

Happn komt oorspronkelijk uit Frankrijk en bestaat nog niet zo heel lang. De focus ligt op het vinden van matches op basis van de locatie. Je kan leden enkel zien als ze zich op een afstand van maximaal 250 meter van jouw smartphone bevinden. Als je een match vindt, kan je meteen contact opnemen of een Charm of Like versturen.

Pixabay

3. Match

Het is helaas niet gratis, maar de prijs per maand (ongeveer dertig euro) neemt aanzienlijk af als je je aanmeldt voor een langere tijd. Omdat mensen betalen voor Match, nemen ze de matches ook heel serieus. Het is dan ook een datingapp voor mensen die echt op zoek zijn naar een relatie. Verder organiseert Match ook evenementen om mensen offline te ontmoeten.

4. Once

Deze app staat volledig in het teken van de traditionele matchmaking. Om mensen de moeite te besparen urenlang te moeten swipen, kiest de app elke dag gepersonaliseerde matches voor jou. Elke middag ontvang je een melding met het aantal matches van die dag. Vandaar ook de naam Once. Je hebt 24 uur elkaars aandacht en als je op like klikt, kun je ongelimiteerd chatten met elkaar.

Freepik

5. Meetme

Deze eenvoudige app geeft je de mogelijkheden mensen te zoeken met dezelfde interesses als jij. Niet enkel relaties, maar ook vriendschappen staan centraal op Meetme. Je kan zelf selecteren met wie je graag wil chatten. Je kan zelf een oproep plaatsen op jouw persoonlijke tijdlijn, een beetje zoals Facebook. Je hoeft niet zozeer op zoek te zijn naar een relatie, maar het is ook ideaal voor mensen die gewoon een beetje sociaal contact willen. Zo kan je bijvoorbeeld een oproep plaatsen met de vraag of iemand naar de cinema wil gaan. De kans bestaat dat je niet enkel een romantische date scoort, maar ook dat je een leuke vriend of vriendin ontmoet!

6. StepOut

De app StepOut onderscheidt zich van bijna iedere andere datingapp, want het werkt met een vraag-en-antwoord-matching. Je kiest een profielfoto en schrijft een korte introductie over jezelf. Daarna mag je tien match-vragen beantwoorden en op basis daarvan gaat de app op zoek naar een match die past bij jouw interesses. Je kan ook linken naar meerdere sociale media dan enkel Facebook.

Val je als vrouw op vrouwen? Neem eens een kijkje op deze datingapps.
Zoek je als man contact met mannen? Dan heb je hier de beste gratis applicaties.

Meer
Lees meer...