Left Right
scrollTop top

Geen vergunning voor het Eurostadion, maar het plan is verre van dood


Geen vergunning voor het Eurostadion, maar het plan is verre van dood

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft besloten het Eurostadion geen omgevingsvergunning te geven. Een tegenslag voor Ghelamco, de bouwpromotor achter het plan, maar de beslissing van Schauvliege betekent nog niet dat er een definitief kruis gemaakt moet worden over het project. Ghelamco-baas Paul Gheysens, die de beslissing had zien aankomen, reageert optimistisch: “Dit zal ons niet tegenhouden.”

De negatieve beslissing van Joke Schauvliege (CD&V), Vlaams minister van Omgeving en Natuur, viel binnen de verwachtingen. Na eerder al negatief advies van de Vlaamse administratie en de gewestelijke omgevingscommissie ging iedereen er van uit dat het ook bij Schauvliege een ‘njet’ zou worden.

“Kleiner stadion op Parking C”

De minister had nog tot morgen om haar keuze bekend te maken maar heeft nu dus al haar besluit genomen. Geen vergunning voor het Eurostadion dus. Voorlopig. Want Ghelamco heeft nog wel een aantal mogelijkheden om het plan toch verder te zetten.

Ghelamco kan in beroep gaan tegen de beslissing. Maar de bouwpromotor kan er ook nog voor kiezen een volledig nieuwe aanvraag in te dienen. Ghelamco-baas Paul Gheysens stelde bij VTM zo dat “een kleiner stadion op Parking C” ook een mogelijke optie is.

“Tijdelijk”

Gheysens blijft dan ook optimistisch. “Dit zal ons niet tegenhouden”, is Gheysens strijdvaardig. “We zullen de motivatie van Schauvliege goed bestuderen en eraan tegemoet komen als het nodig is.”

“We zijn geen kleine speler. De wereld van Ghelamco vergaat ook niet als één project, in onze ogen tijdelijk, vastloopt”, stelt hij in De Tijd. Het is niet de eerste keer dat een project aansleept voor de bouwpromotor. “Ik kan u verzekeren dat ik twintig jaar geleden moeilijkere dingen heb meegemaakt in Warschau. Kijk hoe succesvol we er nu al jaren zijn”, legt hij uit. Ghelamco werkt in de Poolse hoofdstad alleen al aan zes torens. “We zijn echt niet gefrustreerd door de gang van zaken. Natuurlijk hadden we het liever anders gehad.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.162.661
 • Aantal
  doden
  1.396.375
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755