Left Right
scrollTop top

Geen voetballer, maar deze bokser is de best betaalde sporter


Geen voetballer, maar deze bokser is de best betaalde sporter

Floyd Mayweather, een levende legende in het boksen, is de best betaalde sporter ter wereld. Hij heeft die eerste plaats vooral te denken aan de wedstrijd tegen deze Ierse kooivechter Conor McGregor vorig jaar. Op de tweede en derde plaats staan Lionel Messi en Ronaldo.

Floyd Mayweather verdiende de afgelopen twaalf maanden 245 miljoen euro (285 miljoen dollar). Hij bemachtigde 237 miljoen euro van dat bedrag naar aanleiding van de wedstrijd tegen Conor McGregor. Die wedstrijd leverde de sportmannen samen zo’n 345 miljoen euro op. Dat meldt het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes.

Gevolgd door Messi en Ronaldo

Op de tweede plaats staat de Argentijnse voetballer Lionel Messi, de spits van FC Barcelona. Hij boekte vorig jaar zo’n 95 miljoen euro. En op de derde plaats staat de Portugese voetbalspeler Cristiano Ronaldo, aanvaller van Real Madrid, met 93 miljoen euro.

Messi heeft zijn tweede plaats vooral te danken aan zijn contractverlenging bij FC Barcelona. Hij krijgt een jaarsalaris van zo’n 69 miljoen euro, inclusief bonussen.

Daarna volgen Conor McGregor (85 miljoen euro), voetballer Neymar (77 miljoen euro), basketbalspeler LeBron James (73,5 miljoen euro), tennisser Roger Federer (66 miljoen euro), basketter Stephen Curry (66 miljoen euro) en American footballers Matt Ryan (56 miljoen euro) en Matthew Stafford (51 miljoen euro).

De honderd rijkste topsporters van de wereld verdienden het afgelopen jaar samen 3,8 miljard dollar. Dat is zo’n 23 procent meer dan in 2016.

Amerikaans basket

Verder zijn vooral basketbalspelers erg prominent in de rangschikking met 40 vermeldingen. Dat is vooral te wijten aan de salarisverhoging van Amerikaanse spelers doordat de Amerikaanse National Basketball Association (NBA) een televisiecontract van 24 miljard dollar (20,6 miljard euro) kon afsluiten.

De sporters op de lijst van Forbes verdienden de afgelopen twaalf maanden minstens 19,7 miljoen euro (22,9 miljoen dollar). Dat is een stijging van 1,2 miljoen euro (1,5 miljoen dollar) ten opzichte van 2016, wellicht dankzij het Amerikaanse basket.

Er staan 65 Amerikanen in de ranglijst, gevolgd door vijf Britten. Spanje en de Dominicaanse Republiek staan op de derde plaats met drie atleten. Ze worden gevolgd door Argentinië, Brazilië, Frankrijk, Japan en Venezuela met elk twee vermeldingen.

Belgen staan er niet in, evenmin als vrouwen. Het is de eerste keer sinds Forbes in 2010 begon met het bijhouden van de top 100 dat geen enkele vrouw in de lijst voorkomt. Tennisster Serena Williams valt er door haar zwangerschap juist naast.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…