Geen Werchter Boutique dit jaar, maar waarom?

Geen Werchter Boutique dit jaar, maar waarom?

Er komt dit jaar geen editie van Werchter Boutique, het eendagsfestival waarop telkens één grote naam centraal staat. Volgens de organisatoren gaat de band die ze op het oog hadden dit jaar niet op tournee. Maar volgens de burgemeester van Rotselaar is er een andere reden: omdat er vorig jaar te veel concerten waren op de weide van Werchter, moet dat nu gecompenseerd worden.

Het is niet de eerste keer dat er geen editie komt van Werchter Boutique: ook in 2011 was dat het geval. Ook toen liet concertorganisatie Live Nation weten dat er geen topact gevonden werd.

Een soortgelijke uitleg staat vandaag te lezen op de Facebook-pagina van het eendagsfestival. De headliner die ze dit jaar in gedachten had, blijkt niet te toeren. Om welke band het gaat, wordt niet gezegd.

Maar volgens de burgemeester van Rotselaar, Dirk Claes, is het ontbreken van een topact niet de echte reden voor het sabbatjaar. Hij vertelde aan Het Nieuwsblad dat er maar twee extra evenementen op het domein mogen plaatsvinden, naast het vierdaagse Rock Werchter zelf. In 2013 vonden er echter drie concerten plaats: Werchter Boutique, TW Classic en een concert van Roger Waters. Daarom is er dit jaar maar één extra concert toegelaten, en dat is TW Classic.

Dat Werchter Boutique dit jaar niet doorgaat, wil echter niet zeggen dat het helemaal afgevoerd is. “Werchter Boutique neemt een jaartje vakantie”, aldus Nele Bigaré van Live Nation aan Het Nieuwsblad.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Gesponsorde artikelen