Geen Within Temptation op Songfestival, maar wat was dan die gevreesde boodschap van Sharon Den Adel?

Geen Within Temptation op Songfestival, maar wat was dan die gevreesde boodschap van Sharon Den Adel?

Neen, Within Temptation gaat niet naar het Eurovisie Songfestival, en Sharon Den Adel in haar eentje ook niet. Fans hadden er even op gehoopt, nadat de band een belangrijke boodschap van de zangeres voor vandaag had aangekondigd. De site kleurde er zelfs zwart voor. Betekent dit dat hun vrees toch is uitgekomen en dat de band gaat splitten? Neen, gelukkig ook niet, maar Sharon Den Adel gaat wel even solo.

Het is een bewogen week geweest voor fans van Within Temptation. Maar ze kunnen opgelucht adem halen, want hun favoriete band is er nog. Sharon Den Adel heeft blijkbaar wel serieus getwijfeld en een soort persoonlijke crisis doorgemaakt. Daardoor is ze iets helemaal anders gaan doen dan Within Temptation en zo heeft ze een soloalbum gemaakt. Die plaat heeft haar echter wel terug naar de basis gebracht en dus naar Within Temptation. Ook daarvan mogen we in de toekomst terug een album en een tournee verwachten.

Persoonlijke crisis

“We hebben vele jaren getourd, en telkens wanneer ik terug thuis kwam, begon terug liedjes te schrijven. Ik was blij dat ik dat kon doen”, legt ze uit in haar langverwachte statement. “Na de laatste tour probeerde ik dat opnieuw, maar het lukte niet. Uiteindelijk zat ik in een crisis die veel groter was dan geen inspiratie voor nieuwe nummers te hebben. De jaren van werken onder een zekere druk hebben hun tol geëist en daarnaast waren er dingen in mijn persoonlijke leven waarmee ik moest omgaan.”

Het is uiteraard al even geleden dat Within Temptation nog nieuw materiaal heeft gemaakt en daar is de pauze van Sharon dus mee verantwoordelijk voor. “Ik nam een tijdje vrij, maar toen ik terug begon te schrijven was dat iets helemaal anders dan Within Temptation. Ik omarmde het, want het was precies wat ik nodig had. Eén nummer leidde naar een ander, en het werd uiteindelijk een heel album.” Dat zal de zangeres onder de titel ‘Indigo’ uitbrengen.

Voorts legt ze uit dat dit project haar opnieuw naar de band heeft gebracht. Dus neen, het is niet gedaan met Within Temptation, en ja, Sharon Den Adel blijft de zangeres van de groep. “Ik moest de liefde voor de band hervinden. Dat kun je doen door soms even een break te nemen en iets anders te gaan doen”, legt ze uit. “Ik wist dat niet op voorhand, maar uiteindelijk heb ik daardoor de weg terug naar de band gevonden.”

Liefde voor Muziek

Het mag duidelijk zijn dat ze een moeilijke periode beleefd heeft, en de details kennen we niet. Maar dat belooft voor het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek in het voorjaar op VTM. De meeste artiesten zijn daar heel openhartig over het leven achter de planken, dus misschien zal Sharon daar nog iets meer met ons delen.

Naar het Eurovisie Songfestival gaat ze dus niet, zoals vele muziekbronnen in Nederland beweerden. Intussen kan je wel genieten van het eerste fragment uit haar soloproject. Het smaakt naar meer …

Gesponsorde artikelen