Geestige advertentie voor ‘stomme Saab’ is echt de max

Op koopjessite Kapaza verpatst een zekere Olaf een wagen, maar het is geen gewone: het gaat volgens de verkoper om een ‘stomme Saab’.

De wagen uit 2003 heeft maar liefst 313.000 kilometer op de teller, maar moet nog 8.666 euro kosten. Het voertuig heeft geen carpass want de “keuring vindt de uitlaat niet mooi” en het lpg-systeem werkt niet want “de helft zit in een zakje”. En dat zijn niet de enige mankementen, want er is onder meer iets niet pluis met de voorste remschijven en het ontdooiingssysteem voor de voorste ruiten. “Bij een politiecontrole mag je altijd even naar de kant”, luidt het, wat zou liggen aan de “Johnny velgen+geluid”. En verder werkt ook de stoelverwarming niet meer. Die is “gelimiteerd tot een knopje. Doet dus verder niets”, heet dan dan. “Hoofdpijn/Irritaties verzekerd”, waarschuwt de verkoper, die de koper een maand lang telefonisch advies aanbiedt, “hopelijk vanuit een goed rijdende BMW ofzoiets”.

Jostiband

Nee, Olaf is geen fan van zijn Saab: “Waarschijnlijk op een dinsdagmorgen na een verlengd weekend door de lokale jostiband in elkaar gezet”, denkt hij. “Voor het geld wat in deze auto zit zou ik op dit moment in een goede 2dehands Porsche Carrera kunnen rijden.” Het is dan ook duidelijk waarom hij zijn wagen verkoopt: “Gaat weg omdat hij veeeeel te duur is en er altijd wel weer een ander probleem opduikt. En als autistische perfectionistische mierenneuker spendeer ik veel te veel tijd aan het uitzoeken van de beste onderdelen en het optimaliseren of laten optimaliseren van de software.”

Russische roulette

Alleen voor echte kenners dus: “Enfin, het is dus een beetje Russische roulette met deze auto”, klinkt het. “Kan zijn dat hij met minimale aanpassingen perfect is, kan zijn dat als je er 500 euro in stopt er een probleem opduikt wat je ook weer 500 euro gaat kosten. Als je wat spanning in je leven wil of een hobby zoekt die veel tijd/geld in beslag neemt, koop dan vooral deze auto.”

Crowdfunding

De verkoper besluit dat hij ook openstaat voor een crowdfundingactie “teneinde van een collectieve vernietiging van de Saab. Breng je eigen hamer/honkbalknuppel etc. mee. Als 50 mensen dan even 200 euro neertellen ben ik heel blij. Bij 40 iets minder, maar oké.”

Meer
Lees meer...