Geflitst tijdens de flitsmarathon? Bereken hier je boete

Geflitst tijdens de flitsmarathon? Bereken hier je boete

Vandaag gaat in ons land de achtste editie van de flitsmarathon door. Wie zich toch laat flitsen, kan zijn boete meteen berekenen met de chatbot van overtreding.be.

Vandaag gaat in ons land alweer de achtste editie van de flitsmarathon door. De politie spreekt zelfs over de grootste flitsmarathon ooit!

Ben je toch geflitst, dan kan je meteen je boete berekenen met de chatbot van overtreding.be. Een chatbot is een computerprogramma waarmee je kan praten, net als een echte gesprekspartner.

Anderhalf jaar geleden maakte overtreding.be al een app om je verkeersboete te berekenen. Die werd intussen al zo’n 20.000 keer gedownload.

“De Wegcode werd de laatste maanden al verschillende keren aangepast. En met al die aanpassingen, was ook de app aan een update toe’, vertelt Dave Danckaerts, jurist bij overtreding.be

Intussen brengen we echter steeds meer tijd door op facebook. En niet alleen om foto’s te delen. Ook nieuws en andere informatie zoeken we op het sociale netwerk. “En dus beslisten we om een facebook-chatbot te ontwikkelen”, stelt Danckaerts.

“Met de chatbot zijn we trouwens ook klaar voor het bevel tot betalen, dat op 1 juli werd ingevoerd. Wie zo’n bevel tot betaling ontvangt, zal binnenkort met behulp van de chatbot ook meteen zijn boete kunnen protesteren.

“In het buitenland zijn chatbots al langer ingeburgerd. Zo hielp een Engelse chatbot al 160.000 bestuurders om hun parkeerboete aan te vechten.

Gesponsorde artikelen