Gegokt en gewonnen: 17-jarige Luka wint The Voice nadat ze haar examens laat vallen

Gegokt en gewonnen: 17-jarige Luka wint The Voice nadat ze haar examens laat vallen

Ze zit nog op de schoolbanken en moest het opnemen tegen drie mannen in de finale, maar Luka Cruyberghs mag zich de winnares van The Voice van Vlaanderen 2017 noemen. Het meisje liet haar examens op school zelfs vallen om te kunnen deelnemen aan de finale van de zangwedstrijd.

Na 16 weken komt er met de winnende Luka een einde aan de zoektocht naar dé Voice van Vlaanderen 2017. Luka gaat naar huis met 25.000 euro én een platencontract nadat ze de kijker wist te overtuigen van haar stemgeluid.

De vier finalisten zongen een groepsnummer dat ze ook op single uitbrengen ten voordele van Rode Neuzen Dag 2018. Het nummer is een cover van de recent overleden Tom Petty, Free Fallin’. Daarna zongen ze elk twee nummers. Eentje alleen op het podium en een nummer in duet met hun coach.

Samenwerken met coach Alex?

Na die twee nummers eindigde het avontuur al voor twee van de vier finalisten. Bert en Bonnie wonnen uiteindelijk niet genoeg stemmen om door te gaan naar de ‘superfinale’ en vielen af. Bleven nog Dries en Luka over en daaruit werd dus Luka uiteindelijk als winnaar gekozen door de kijkers.

Coach Alex Callier keek tevreden toe en zei zelfs al dat hij met Luka zou willen samenwerken in de toekomst. Dat belooft.

Beluister hier de single van de vier finalisten voor het goede doel:

Gesponsorde artikelen