Left Right
scrollTop top

Geheime ruimtes onder Brussel-Zuid, die dateren uit de tijd dat een pintje nog 22 cent kostte, krijgen nieuwe invulling


Geheime ruimtes onder Brussel-Zuid, die dateren uit de tijd dat een pintje nog 22 cent kostte, krijgen nieuwe invulling

Tussen het Zuidstation en de kleine Brusselse gordel ligt een enorme ondergrondse ruimte die al jaren verlaten is. De NMBS is eigenaar van de ruimte, maar minister van Mobiliteit en Openbare Werken in Brussel Pascal Smet (sp.a) bezocht de plek deze week en bekijkt hoe de ruimte kan ingevuld worden.

Een techno-underground club, een rollerdisco, een lasergamekamer … wat zal de toekomst zijn van de grote ondergrondse ruimte bij het Zuidstation in Brussel? De ruimte is tientallen meters lang, en de vele zuilen zijn nog volledig intact en dat biedt natuurlijk veel mogelijkheden.

De Brusselse minister van Mobiliteit heeft deze weekFacebook-foto’s van de plaats gedeeld. Het lijkt erop dat het Brussels Gewest en de NMBS nu op zoek gaan naar een nieuwe activiteit om deze ruimte te benutten.

“Het is een interessante plek om activiteiten te organiseren. Maar er moeten nog afspraken gemaakt worden met de NMBS, die de ruimte bezit”, zegt Mathias Dobbels aan het Nieuwsblad. Het grote publiek kan de ruimte voorlopig niet bezichtigen, enkel werkbezoeken zijn toegestaan in de ruimte.

Andere tijd, andere tarieven

De zaal is minstens 16 jaar oud, want de drankprijzen op de muur zijn nog in Belgische frank aangeduid. De prijs van een pintje? Hou je vast, amper 9 Belgische frank, of 0,225 cent euro. Oké, er is inflatie en een serieuze prijspiek geweest met de overgang naar de euro, maar … wie herinnert zich de dagen dat bier zo goedkoop was?

De foto’s van Pascal Smet tonen de prachtige ruimte

De plaats waar de geheime ruimte zich bevindt


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899