Geld naar vrienden overschrijven, het kan nu ook via Facebook Messenger

Geld naar vrienden overschrijven, het kan nu ook via Facebook Messenger

Het is met Facebook Messenger niet alleen meer mogelijk om woorden en smileys te versturen, maar ook echt geld. Amerikaanse gebruikers kunnen vanaf nu op die manier geld naar hun vrienden sturen, maar het is niet duidelijk of ook de rest van de wereld binnenkort zal volgen.

De betaalfunctie van Facebook werkt in samenwerking met MasterCard en Visa. Als je een kaartnummer aan je Facebookprofiel koppelt, kan je via de Messenger-app simpelweg geld versturen door op het dollarteken te klikken, een bedrag in te geven, en eventueel een pincode in te geven of je vingerafdruk te scannen. Vervolgens zal de transactie uitgevoerd worden door het bestaande financiële netwerk van Facebook, waarmee dagelijks al een miljoen betalingen worden uitgevoerd.

Binnenkort ook voor winkels?

Volgens Facebook zal het geen transactiekosten aanrekenen, maar het duurt wel twee tot drie werkdagen vooraleer het geld echt is overgemaakt. Dat is veelal langer dan bij bankoverschrijvingen. Volgens Facebook gebeurt de transactie echter onmiddellijk, maar neemt de overschrijving naar de bankrekening van de klant wat tijd in beslag. 

Er zijn voorlopig nog wel heel wat beperkingen voor de dienst. Zo kunnen voorlopig enkel Amerikanen de betaalfunctie gebruiken, en dat enkel tussen vrienden. Maar volgens analisten zou Facebook de dienst verder willen uitrollen zodat ook kleine kosten in (web)winkels via Messenger betaald kunnen worden. Of de dienst ook snel naar Europa komt is nog niet geweten, maar het behoort wel tot de mogelijkheden. Ook onder meer Apple Pay is enkel met een Amerikaanse versie begonnen, maar er wordt nu wel werk gemaakt van een internationale uitrol.

Gesponsorde artikelen