Gele kaarten beslissen op WK over lot van Senegal en Japan, mogelijks de volgende tegenstander van België 

Gele kaarten beslissen op WK over lot van Senegal en Japan, mogelijks de volgende tegenstander van België 

Senegal ligt uit het wereldkampioenschap voetbal, Japan wordt tweede na groepswinnaar Colombia. Gele kaarten beslisten over die tweede plaats in de groep omdat zowel het aantal punten, het doelsaldo, de gemaakte doelpunten en het onderlinge duel gelijk was tussen Japan en Senegal.

Er is al veel geschreven en gespeculeerd over hoe groep H, de groep van de Rode Duivels, vanavond zal beslist worden. Momenteel staat Engeland op de eerste plaats en België is tweede en dat enkel en alleen omdat de Rode Duivels één gele kaart meer pakten tot nu toe. Thomas Meunier, Jan Vertonghen en Kevin De Bruyne kregen een gele kaart in de wedstrijd tegen Panama van de strenge Zambiaanse scheidsrechter van dienst, Engeland heeft nog maar twee gele kaarten.

Als ook dat gelijk is na 90 minuten, wordt er mogelijks zelfs een lotje getrokken. (lees hier hoe het WK-reglement in elkaar zit). Gelukkig voor de Rode Duivels en Engeland zijn beide ploegen al zeker van de kwalificatie en gaat het enkel over welke tegenstanders in de volgende ronde wachten.

Senegal uitgeschakeld op gele kaarten

Spannender was het in groep H waar zowel Colombia, Japan als Senegal nog konden doorgaan en er dus drie ploegen waren voor twee plaatsen. We kregen dan ook twee voorzichtige wedstrijden met telkens maar één doelpunt.

Colombia won met 0-1 van Senegal en het uitgeschakelde Polen versloeg Japan met 0-1. Toch eindigt Japan op de tweede plaats van de groep omdat het twee gele kaarten minder heeft gepakt dan Senegal, hoewel beide ploegen elk 4 punten, 4 gemaakte doelpunten en 4 tegendoelpunten hebben. Onderling speelden ze ook gelijk.

Japan krijgt kritiek

Hoewel Senegal zeker deels naar zichzelf moet kijken en enkele domme kaarten heeft gepakt in de drie groepswedstrijden, is het na de wedstrijd vooral Japan dat kritiek krijgt. De Japanners gingen namelijk in het laatste kwartier tegen Polen duidelijk niet meer voor de winst.

Omdat de spelers ongetwijfeld de tussenstand uit de andere wedstrijd hadden gekregen, leek het hen veiliger om niet nog een tegendoelpunt te krijgen of nog gele of rode kaarten te pakken. Dat juist Japan, dat onsportief en saai de bal rond paste, op fair play doorgaat, stuit veel volgers tegen de borst.

Die stand in groep G is niet onbelangrijk voor de Rode Duivels want in de achtste finale treft België een van beide ploeg die zich geplaatst hebben uit die groep. Als België de groep wint, speelt het tegen Japan, als ze tweede worden ontmoeten ze Colombia.

Deze beelden vatten het spel van Japan samen

En ook schematisch ziet het er nogal saai uit

Gesponsorde artikelen