Gelekt: met dit nummer trekt Sennek naar het Songfestival

Gelekt: met dit nummer trekt Sennek naar het Songfestival

De Belgische inzending voor het Songfestival is gelekt. Sennek zal ons land vertegenwoordigen in Lissabon me het nummer ‘A Matter of Time’. Het nummer werd vroeger dan gepland op YouTube gepubliceerd.

Sennek, het alter ego van de 27-jarige Laura Groeseneken, zal onze Belgische driekleur verdedigen in de eerste halve finale van het Songfestival op dinsdag 8 mei. Groeseneken kreeg voor het schrijven van de song A Matter of Time hulp van Maxime Tribeche en Hooverphonic-frontman Alex Callier.

Vooral de invloed van die laatste is te horen. We krijgen een typische Hooverphonic-opbouw, een dominante baslijn en veel piano.

“Genieten van elk moment”

“Ik ben heel blij met het nummer”, zei Sennek vanochtend op MNM. “Het was het nummer dat ik in mijn hoofd had toen ik ja zei om deel te nemen aan het Songfestival. Tijdens het schrijfproces is er een elegante glazen theepot van Alex gebroken. Dat was zoiets speciaals. De volgende dag zijn we begonnen aan het nummer. De eerste zin was er meteen: ‘Sometimes things are meant to be broken.’ Het gaat over het zien van schoonheid in de vergankelijkheid. De boodschap is: je moet genieten van het moment dat er nu is want alles gaat op een bepaald moment kapot.”

Onze inzending voor Eurosong:

Gesponsorde artikelen