Gelekte foto toont hoe de volgende iPhone er zou uitzien

Gelekte foto toont hoe de volgende iPhone er zou uitzien

Weinig zaken worden zo angstvallig geheim gehouden als het uitzicht van de nieuwe iPhone, maar deze keer heeft Apple toch een blunder gemaakt. In firmware bij hun nieuwe HomePod-speaker zit namelijk een ontwerp dat wel heel sterk lijkt op hoe de volgende iPhone er zou kunnen uitzien.

De volgende iPhone zal normaal gezien maar in september voorgesteld worden, maar er doen al lang veel geruchten de ronde. Vooral over het al dan niet verdwijnen van de home-knop is al vaak gespeculeerd.

Een gelekte schets van Apple toont de voorkant van wat de volgende iPhone moet worden. Daarop zien we scherm dat bijna geen randen heeft. Ook de home-knop is verdwenen.

Gezichtsherkenning

Waar de vingerprintscanner dan naartoe zou verhuizen, als hij niet gewoon verdwijnt, is niet geweten. Wel is er in de documenten sprake van unlocken met gezichtsherkenning. Zo zou je telefoon ontgrendeld worden als je er naar kijkt.

Doordat de informatie van Apple zelf komt, lijkt het heel betrouwbaar, al is het wel niet duidelijk van welk toestel de schets is. Er is namelijk al lang sprake van drie nieuwe iPhones, een 7S, 7S Plus en een speciaal model voor de tiende verjaardag van de iPhone.

Gesponsorde artikelen