Gender reveal party kleurt waterval in Brazilië blauw; autoriteiten starten onderzoek naar milieuschade

Een Braziliaans koppel is onder vuur komen te liggen door een wel heel bizarre gender reveal party. De twee besloten namelijk in de wilde natuur een waterval blauw te laten kleuren om te onthullen dat ze een zoontje verwachten. Lokale autoriteiten onderzoeken de zaak op mogelijke ecologische schade.

Dat gender reveal party’s steeds absurder worden, daar schrikt niemand meer van. Maar jammer genoeg heeft dat soms pijnlijke gevolgen. Zo was zo’n event twee jaar geleden de oorzaak van gigantische bosbranden in Californië.

En ook nu lijkt er weer milieuschade te zijn berokkend door een gender reveal party. Een video op Reddit toont namelijk een wel heel speciale versie van het beruchte fenomeen. Volgens Insider gaat het om een waterval op de Queima Pé rivier in Brazilië. Die rivier is, door de vele watervallen, een populaire toeristische bestemming in de Braziliaanse staat Mato Grosso en een primaire waterbron voor de nabijgelegen centraal-westelijke stad Tangará da Serra. Die regio wordt op dit moment geteisterd door droogte, maar daar trok een koppel zich niets van aan.

Onderzoek

Op de video, die door henzelf later van sociale media is verwijderd, zien we hoe ze de waterval laten blauw kleuren. Naast de mooie natuur staat het koppel met enkele vrienden en familieleden de onthulling van het geslacht van hun aankomende baby te vieren.

De video bereikte ook de staatssecretaris voor Milieu van Mato Grosso. Die liet daarop meteen een onderzoek instellen om uit te maken welke kleurstoffen gebruikt zijn om de rivier blauw te maken. Er zou door autoriteiten ter plaatse onderzoek zijn gedaan. Wat het resultaat daarvan is, is nog niet bekendgemaakt.

Bekijk hier de opvallende gender reveal:

Meer
Lees meer...