Geniet ervan: vanaf morgen weer warmer. En de volgende weken amper (lees: geen) regen

Geniet ervan: vanaf morgen weer warmer. En de volgende weken amper (lees: geen) regen

Sinds lange tijd trekken er weer buien over het land, met lokaal een onweersbui. Na de tropische hitte van de afgelopen dagen, is er eindelijk wat verkoeling. Lang gaat dat niet duren. Vanaf morgen gaat de zomer onverminderd door. De warmte komt terug en, problematisch, er is amper of zelfs geen neerslag voor de meeste plaatsen in het vooruitzicht de volgende twee weken.

Het droogtetekort wordt niet opgelost met de buien van vandaag. Er zal op de meeste plaatsen rond de 5 millimeter vallen, op een neerslagtekort dat ondertussen richting 300 millimeter gaat, is dat een druppel op een gloeiende plaat.

Omdat de volgend dagen niet veel neerslag wordt verwacht, zal het tekort alleen maar verder oplopen.

Vanaf morgen blijft het zomers warm, maar het wordt wel iets koeler dan we gewoon zijn van de jongste dagen. Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar in de namiddag kan er in het noordwesten van het land lichte regen of een bui vallen. We halen tot 28 graden.

Vooral op maandag, maar in mindere mate ook dinsdag en woensdag, kunnen er lokaal enkele (onweers)buien vallen. Op de meeste plaatsen zal het echter droog blijven. De maxima liggen in de meeste streken tussen 25 en 30 graden.

Ook in de tweede helft van volgende week blijft het nog zomers warm. Invloeden van een hogedrukgebied zorgen ervoor dat de kans op buien afneemt. En de meeste weermodellen zien stralend weer tot zeker 11 augustus, met maxima die eerder tegen de 30 liggen dan de 25 graden. De nachten worden wel wat frisser, tussen 14 à 16 graden.

Gesponsorde artikelen