George bij prins William, Charlotte bij Kate: dit is waarom de koninklijke kindjes een vaste begeleider hebben

George bij prins William, Charlotte bij Kate: dit is waarom de koninklijke kindjes een vaste begeleider hebben

De foto’s van prins William en zijn gezinnetje zijn onder de meest gegeerde ter wereld, en al helemaal als de kleine prins George en z’n zusje Charlotte erop staan. Maar is je ook al opgevallen dat de kleine prins altijd aan de hand van zijn vader loopt, terwijl Charlotte naast de hertogin van Cambridge stapt? Dat is geen toeval. 

Volgens The Daily Mail hebben de hertog en hertogin van Cambridge, de officiële titel van prins William en Kate Middleton, een aantal conservatieve opvoedingsmethoden als het op hun kinderen aankomt. En dat wil zeggen dat George altijd onder de hoede van zijn vader valt, en Charlotte onder die van haar moeder.

Een echte man

“Het is niet ongewoon om te zien hoe vaders hun zonen bewustmaken van de fundamenten van zijn rol binnen de familie”, zegt een opvoedingsexperte aan de krant. “Er wordt vanuit traditiegetrouw vaak gezegd dat je een man nodig hebt om een jongen groot te brengen als een echte man. De foto’s tonen duidelijk dat de royals deze filosofie op zijn minst gedeeltelijk volgen.”

Conservatief, een tikkeltje seksistisch en wellicht onwrikbaar: exact hoe wij ons de koninklijke familie voorstellen. Maar we hebben toch nog één vraag: wat er dan met nummer drie zal gebeuren? Kate is namelijk zwanger van een derde prinsje of prinsesje, misschien gewoon aan de hand van de nanny?

The Nanny

Uiteraard is ‘de nanny’ niet een Fran Drescher-achtig type, of zelfs maar een Mary Poppins. Nee, Maria Borrallo, die al drie jaar de nanny van George en Charlotte is, studeerde af aan Norland College, een prestigieus instituut dat kinderpedagogie doceert. Borrallo spreekt zes talen, waaronder Spaans en Frans, kent zelfverdediging en alle kneepjes van het vak om de koningskinderen op het rechte pad te houden. Aan wiens hand ze ook staan, uiteindelijk steekt zij de kinderen in bed.

Gesponsorde artikelen