George Lucas: “Disney heeft al mijn verhaallijnen voor nieuwe Star Wars-film weggeworpen”

De volgende drie Star Wars-films zullen niet gebaseerd zijn op de verhaallijnen die George Lucas zelf bedacht heeft. Dat zei Lucas onlangs aan filmsite CinemaBlend. “Bij de verkoop heb ik alles aan Disney overhandigd, maar ze kwamen tot de conclusie dat ze de scripts niet echt wilden gebruiken.”

In oktober 2012 verkocht George Lucas, de bedenker van de dubbele Star Wars-trilogie, zijn bedrijf Lucasarts voor een slordige vier miljard dollar aan Disney. Daar hoorden ook zijn verhaallijnen voor een nieuwe trilogie – Episodes VII, VIII en IX – bij. Lucas was namelijk al beginnen te schrijven aan het plot voor die drie nieuwe films, maar besloot uiteindelijk dat hij niet nog eens tien jaar van zijn leven volledig aan Star Wars wilde spenderen.

En dus kwam Disney net op het juiste moment om Lucasarts en alle bijhorende franchises over te nemen. Maar het bedrijf heeft duidelijk een eigen visie op wat de toekomst van het Star Wars-universum moet worden. Want volgens Lucas hebben ze al zijn verhaallijnen in de vuilnisbak gekieperd. “Wel, ik heb verhaallijnen aan Disney verkocht, maar ze kwamen tot de conclusie dat ze die niet echt wilden gebruiken. Dus ze hebben er zelf bedacht. De verhalen in The Force Awakens zullen dus niet mijn originelen zijn”, zo vertelde Lucas aan CinemaBlend.

Scriptschrijver

Dat Disney en Lucas niet dezelfde meningen hadden over de toekomst van Star Wars, bleek eerder al. Nog voor de verkoop had Lucas scriptschrijver Michael Arndt – die onder meer Toy Story 3 schreef – binnengehaald voor Episode VII. Hij ging mee naar Disney, maar enkele maanden later raakte bekend dat Arndt het project had verlaten onder mysterieuze omstandigheden. Op dat moment namen J.J. Abrams en Lawrence Kasdan over, en het lijkt erop dat zij volledig opnieuw zijn begonnen. 

Dat alles wil uiteraard niet zeggen dat Star Wars-fans moeten wanhopen en zich in niets in de nieuwe films zullen herkennen. Lucas’ ideeën zullen nog overal te zien zijn, aangezien het merendeel van het Star Wars-universum nu eenmaal door hem bedacht is. Of dat speciale lightsaberontwerp ook nog van zijn hand is gekomen, is niet geweten.

Meer
Lees meer...