George W. Bush wil een derde Bush in het Witte Huis: broer Jeb

George W. Bush wil een derde Bush in het Witte Huis: broer Jeb

Als het van George W. Bush afhangt, zit er binnenkort opnieuw een Bush in het Witte Huis. “Ik hoop dat Jeb ervoor gaat”, zei de voormalige president op de Amerikaanse televisiezender CNN over zijn broer, de voormalige gouverneur van Florida. En die had eerder al laten weten de optie alleszins nog niet te hebben uitgesloten.

“Ik heb geen idee wat hij denkt en we zullen erover praten als hij er klaar voor is”, zei de Republikein op de televisiezender. “Maar het valt me wel op dat hij het hele land aan het doorreizen is. Ik hoop dat hij ervoor gaat. Hij zou een fantastische president zijn.”

De 61-jarige Jeb Bush heeft de afgelopen weken inderdaad verschillende evenementen bijgewoond/georganiseerd doorheen de hele VS. Toen hij vorige maand liet weten dat hij tegen eind dit jaar zal beslissen of hij zal deelnemen aan de presidentsverkiezingen van 2016, kregen heel wat Republikeinen hoop.

George W. Bush lijkt met zijn hoop in te gaan tegen het statement dat zijn moeder Barbara eerder maakte, dat het land niet zit te wachten op opnieuw een Bush. Maar oma Bush trok haar woorden een tijdje geleden in, ook al een teken aan de wand?

Bush vs. Clinton

Verschillende polls duiden de jonge Bush nu al aan als een van de Republikeinse topfavorieten. In een poll van ABC News en de Washington Post deelde hij de eerste plaats met senator Rand Paul, gevolgd door ex-gouverneur van Arkansas Mike Huckabee, Mitt Romneys running mate Paul Ryan en de gouverneur van New Jersey Chris Christie.

Volgens diezelfde poll domineert Hillary Clinton bij de Democraten, en zou ze met 53 procent winnen van Bush. Als zowel Clinton als Bush de nominatie van hun partij zouden krijgen, zouden de verkiezingen van 2016 trouwens rond dezelfde namen draaien als die van 1992, toen Bill Clinton het opnam tegen George H.W. Bush.

“Give me a call”

Of het ooit zover zal komen, is koffiedik kijken. Maar als Jeb nog zou twijfelen, moet hij maar even naar zijn broer bellen. “Hey Jeb, if you need some advice, give me a call“, zei die namelijk op CNN.

Gesponsorde artikelen