George Zimmerman wil wapen waarmee hij zwarte tiener doodschoot verkopen. Je raadt nooit wat hij met het geld wil doen

George Zimmerman wil wapen waarmee hij zwarte tiener doodschoot verkopen. Je raadt nooit wat hij met het geld wil doen

George Zimmerman, de man die de zwarte, 17-jarige en ongewapende Trayvon Martin doodschoot maar daarvoor niet veroordeeld werd, kreeg het wapen waarmee het gebeurde onlangs terug. Nu Zimmerman doorheeft dat sommige creepy verzamelaars wel interesse hebben in het pistool, wil hij het verkopen en het geld gebruiken om de Black Lives Matter-beweging tegen te gaan.

De Amerikaan George Zimmerman woonde in een omheinde buurt in Florida en was daar hoofd van de burgerwacht. Toen hij in februari 2012 Trayvon Martin, die op bezoek was in de wijk, ’s nachts zag rondlopen, raakten de twee slaags en Zimmerman schoot de ongewapende jongen dood.

Uiteindelijk werd Zimmerman niet veroordeeld, maar de Black Lives Matter-beweging ontstond als tegenbeweging bij zijn vrijspraak. Zimmerman heeft altijd volgehouden dat hij zijn grondwettelijk recht op zelfverdediging gebruikte en de jury is hem daarin gevolgd.

“Stuk Amerikaanse geschiedenis”

Drie jaar na de feiten krijgt hij nu zijn wapen terug. “Het PV-nummer staat er in onuitwisbare, zilveren inkt opgeschreven”, zegt Zimmerman tegen FOX 35, een lokale nieuwszender. “Veel mensen hebben al gezegd dat ze het wapen willen tentoonstellen. Zelfs het Smithsonian Museum in Washington D.C.. Dit is een stuk van de Amerikaanse geschiedenis.”

We weten natuurlijk niet waar Zimmerman zijn bronnen haalt, maar het Smithsonian zelf is duidelijk niet op de hoogte. “Wij hebben nooit interesse getoond in George Zimmermans wapen, en we hebben ook geen plannen om het tentoon te stellen in gelijk welk museum.”

En de opbrengst?

Wie zich nog geen ernstige vragen stelt bij ’s mans motieven, wil misschien wel weten wat hij met het geld gaat doen. “Het geld zal gebruikt worden om geweld door Black Lives Matter-activisten tegen te gaan en de carrière van Angela Correy [de procureur die zijn aanhouding beval, red.] ten gronde te richten.”

Ook met de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft Zimmerman problemen. Hij is het niet eens met haar “zogezegde” anti-wapenbeleid. Als het even kan, stopt hij haar campagne met de opbrengst van het wapen. Het bieden begint bij 5.000 euro.

Gesponsorde artikelen