Left Right
scrollTop top

Gert Verhulst heeft het laatste woord: Laura ligt uit K3 Zoekt K3


Gert Verhulst heeft het laatste woord: Laura ligt uit K3 Zoekt K3

En toen waren ze nog met negen: na een spannende eerste liveshow heeft Laura K3 Zoekt K3 moeten verlaten. Het was Gert Verhulst die uit twee overgebleven kandidates moest kiezen wie het minst voldoet om bij de nieuwe K3 te zingen. En zo eindigde het sprookje dus voor Laura. De overige meisjes zijn nu nog drie weken van hun grote droom verwijderd.

De eerste liveshow zat behoorlijk ingewikkeld in elkaar. Logisch ook, want in tegenstelling tot andere wedstrijden zoals The Voice van Vlaanderen of Idool zijn we op zoek naar drie winnaars, die ook nog eens goed bij elkaar moeten passen. We begonnen de finaleweken met tien meisjes, maar al na het openingslied Zwaai Als Je Verliefd Bent, dat de kandidates samen zongen, mocht Hanne zich zeker noemen van de tweede finale. Al sinds vorige vrijdag konden de kijkers stemmen voor hun favoriet. Het zegt misschien al heel veel over haar kansen als het publiek er nu al achter staat.

Het eerste K3-gevoel

De andere negen meisjes moesten zich dan maar bewijzen door telkens in groepjes van drie – hoe kan het ook anders – op te treden. Ze moesten een nummer uit een K3-musical brengen. Suzan, Laura en Jindra zongen Alice in Wonderland. Kristel vond dat ze alledrie mooi gezongen hebben, Karen miste alleen de interactie binnen de groep. En Gert merkte alweer droog op dat ze duidelijk heel goed naar de dvd’s hebben gekeken.

Lauren, Marthe en Klaasje brachten daarna het vrolijke liedje uit De Drie Biggetjes. En daarmee kregen we een eerste K3-gevoel, wat Josje ook opmerkte. Karen werd er echt vrolijk van. Zelfs Gert haalde het zinnetje “wat hebben we plezier” aan, en hij kreeg er zowaar “koude rillingen” van op z’n rug.

Als afsluiter zongen Demi, Nora en Lisa Iedereen Kan Toveren. Opvallend toch het niveauverschil met het vorige trio, maar Josje werd er wel opnieuw door weggeblazen. De jury was zo veel minder streng dan tijdens de audities. Demi sprong er voor Gert uit, omdat ze zich niet in het K3-keurslijf met ingestudeerde danspasjes liet duwen. Al vond Kristel de choreografie net het minpuntje van hun optreden.

Geen wonder dat de jury groep 2 – Lauren, Marthe en Klaasje – nomineerde voor een vrijstelling. Uit de twee andere groepen kozen ze voor groep 3 – Demi, Nora en Lisa. Uit die twee trio’s mocht het publiek dan één groep kiezen, en die drie meisjes gingen samen met Hanne al zeker naar de tweede liveshow. Uiteindelijk deelde het publiek het enthousiasme van de jury en zo mochten de biggetjes Lauren, Marthe en Klaasje de rest van de show op beide oren slapen.

Sexy, stoer, intiem en solo

Dat was wel even anders voor de zes meisjes die nog niet gekozen waren, want één van hen moest de wedstrijd dus verlaten. Allemaal zongen ze een Nederlandstalig liedje, voor één keer eens niets van K3. Lisa zong het zwoele Sexy Als Ik Dans met een speciaal Lisa-sausje, waarvan we de ingrediënten nog niet kennen. Maar smaken deed het zeker, hoe ver ze hiermee ook van het K3-repertoire verwijderd is. Alhoewel, K3 zingt ook over ‘kreetjes en lachjes’, toch?

Laura koos voor een veel rustiger nummer, maar minstens even zwoel. Met een erg mooie versie van Heb Ik Ooit Gezegd liet ze horen dat ze over een prachtige stem beschikt. Ook dit was natuurlijk geen K3-stijl, maar het bewijst dat deze meisjes ook zonder K3 een toekomst in de muziekwereld kunnen hebben. Het niveau bleef erg hoog liggen met het optreden van Demi, die de Nederlandstalige versie Zoals Een Mooi Verhaal van de bekende Franse chanson zong. Of hoe de kinderlijke stemmetjes van sommige K3’tjes plots in die van een ware diva veranderden.

Nora knoopte vlot bij de Franse sfeer aan met het liedje Parijs van Kenny B. Daarmee speelde ze meteen haar Marokkaanse roots uit, want Frans is natuurlijk haar tweede taal. En die roots kunnen straks een belangrijke troef worden om de zware concurrentie te overtreffen. Jindra ontroerde met de Nederlandstalige versie van een Adele-hit Zo Puur Kan Liefde Zijn. Ook dit was van een erg sterk niveau, en daarmee maakte ze een statement volgens Gert, want de voorbije weken kreeg ze al een serieuze storm over zich heen op de sociale media. Daardoor volgden de eerste traantjes bij Jindra, is de nieuwe Karen gekend?

En toen moest Gert beslissen

Suzan haalde Marco Borsato van onder het stof met Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht, wat ons betreft misschien de minste van de zes, al lag de lat intussen al bijzonder hoog. De eerste keuze was voor het publiek, want zij mochten weer iemand een vrijstelling voor de tweede liveshow geven, vooraleer het definitief aan de jury was om de eerste finale in een definitieve plooi te gooien. Jindra’s traantjes hebben het uiteindelijk gedaan.

De jury koos vervolgens eerst voor Nora, gevolgd door Lisa en Demi. En dus bleven enkel Suzan en Laura nog over. Hen wachtte het rampscenario: voor de strenge Gert Verhulst verschijnen. En die hield Suzan in de wedstrijd, waardoor het avontuur voor Laura definitief voorbij is. We zijn benieuwd welk spannend format de jury voor de volgende liveshow in petto heeft.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…