“Gert Verhulst wil terug een blondje, een zwarte en een rosse bij K3. Desnoods laat hij hun haar verven”

“Gert Verhulst wil terug een blondje, een zwarte en een rosse bij K3. Desnoods laat hij hun haar verven”

Na zo’n 16 jaar valt over enkele weken het doek over K3. Althans over de meisjes die we nu al zo lang kennen. Karen en Kristel, later aangevuld met Josje, gooien straks de handdoek, maar eerst moet de opvolging verzekerd zijn. Daarvoor begint op VTM vanavond een grote show, die een mengelmoes wordt van alles wat talentenshows zo leuk maakt. En de jury kan ook tellen, met naast de meisjes van K3 ook Gert Verhulst.

Veel jonge meisjes hebben er ooit van gedroomd om lid van K3 te zijn. En nu kan dat zomaar, want de drie winnaars van K3 Zoekt K3 mogen meteen de fakkel overnemen van Karen, Kristel en Josje. “Wat er bij deze wedstrijd op het spel staat, is niet niks. De drie winnaressen wacht immers een hele drukke, maar mooie carrière”, zegt Gert Verhulst. Meer dan 6.000 meisjes hebben zich ingeschreven, waarvan er slechts honderd naar de audities voor de officiële jury mogen.

The Voice K3?

De show is heel herkenbaar, want er zitten veel elementen van andere talentenshows in. The Voice is nooit ver weg, maar in de plaats van omgedraaide stoelen die de jury van de deelnemers scheiden, staan er nu vier tribunes tussen. Daarin zit het publiek, verdeeld over vier categorieën: de mama’s, de papa’s, de kinderen en de grootouders. Wanneer minstens drie tribunes oordelen dat een kandidate goed genoeg is, draaien ze uit elkaar en mag de zangeres tijdens haar performance naar de echte jury lopen.

Medialaan

Pas dan mogen Karen, Kristel, Josje en Gert hun mening geven. Vooral voor het heerlijke commentaar van Gert Verhulst willen we je nu al waarschuwen, want hij gaat er constant losjes over. Vervolgens ga je Belgium’s Got Talent herkennen en moeten minstens drie juryleden ‘ja’ zeggen tegen een kandidaat. In de weken daarna volgen een bootcamp en vier LIVE-shows. Op 6 november kennen we dan de nieuwe K3. Enkele weken later moeten deze meisjes al aan de bak tijdens de afscheidstournee van de groep.

Multicultureel

De presentatie is in handen van Niels Destadsbader en Gerard Joling. K3 is immers ook een Nederlandse groep geworden, en dus maken ook Nederlandse meisjes kans om Josje achterna te gaan. Dat betekent dat het nieuwe K3 straks uit drie Belgen, maar evengoed uit drie Nederlanders kan bestaan. Maar volgens Niels Destadsbader hoopt Gert vooral op de traditionele verdeling met een blondje, een zwartharige en een rosse. Desnoods moeten ze hun haar maar verven. Niels zelf hoopt dat er ook eens iemand met een andere huidskleur lid mag worden, want de audities waren ook multicultureel.

Medialaan

Wij spraken met Niels Destadsbader over de zoektocht naar K3:

K3 Zoekt K3 – Vrijdag om 20u35 op VTM

Gesponsorde artikelen