Gerucht: Apple komt in 2024 met opvouwbare iPad

Apple werkt op dit moment en een volledig vernieuwde iPad. Het zou hierbij gaan om een toestel dat opgevouwen kan worden. Die nieuwe opvouwbare iPad staat gepland voor ergens in de loop van 2024.

In het nieuws: Het is de gerenommeerde analist Ming-Chi Kuo die met een update komt over de plannen van Apple rond de iPad. Zo zou het bedrijf in 2023 vermoedelijk geen nieuwe iPad op de markt komt. In 2024 mogen we ons dan weer wel aan minstens twee nieuwe modellen verwachten. Begin 2024 zou er een vernieuwde iPad mini gelanceerd worden en later dat jaar lijkt Apple een opvouwbare iPad op de markt te willen brengen.

Waarover gaat het precies?

  • Al sinds onder andere Huawei en Samsung met foldable smartphones op de markt kwamen, zijn er gelijkaardige geruchten over Apple. Die gingen in het verleden echter altijd over de iPhone, maar nu lijkt het bedrijf zich dus te willen focussen op een opvouwbare iPad.
  • Als de foldable iPad er echt komt, zou het meteen het eerste opvouwbare toestel ooit zijn van Apple. Het zou meteen ook kunnen helpen om de slabakkende verkoop van iPad opnieuw aan te wakkeren.
  • Hoewel Kuo vaak betrouwbaar is als het aankomt op lekken rond de plannen van Apple, dient wel gezegd te worden dat voorspellingen rond de iPad de voorbije jaren regelmatig zijn bijgesteld.
Meer
Lees meer...