Gerucht: Apple HomePod mini wordt in 2022 officieel gelanceerd in België

Apple lijkt van plan om zijn HomePod mini in 2022 in heel wat nieuwe landen te lanceren. Een van die landen is België. De smart speaker kreeg eind 2021 de Nederlandstalige Siri al via een software-update en dat lijkt nu een officiële launch vooraf te gaan.

In het nieuws: De HomePod mini mag dan al dateren van oktober 2020, toch is deze smart speaker van Apple nog steeds actueel. Heel wat liefhebbers kochten het toestel al online of via een van de weinige winkels in ons land die het verkopen, maar in 2022 zou de HomePod mini ook officieel gelanceerd kunnen worden in België.

  • Het is de Zweedse website MacRadion die eerder deze week met nieuws kwam over de HomePad mini. Zij vernamen via verschillende bronnen dat Apple een speciale bètaversie van de HomePad mini in het Zweeds aan testers zou hebben bezorgd. Dat lijkt een lancering in het land vooraf te gaan.
  • De Thaise blogwebsite AppleForward merkte enkele dagen daarvoor al op dat de Thaise versie van de website van Apple een link heeft naar de HomePod mini. Hoewel die link voorlopig nog een foutmelding geeft, lijkt ook dit een lancering te voorspellen.
  • Daarnaast voegde Apple in december 2021 met een software-update enkele talen toe aan de HomePod mini. Het gaat om Nederlands, Nederlands (België) – Vlaams genoemd -, Frans (België), Frans (Zwitserland), Duits (Zwitserland), Italiaans (Zwitserland) en Russisch. Ook deze landen mogen zich in 2022 dus aan een officiële launch van de HomePod mini verwachten.
  • Sinds de lancering van de Apple HomePod mini in oktober 2020 is het toestel officieel beschikbaar in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Ierland, Indië, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Spanje, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Wat betekent de officiële lancering van de Apple HomePod mini in België voor gebruikers?

  • Sinds de Nederlandstalige Siri is toegevoegd aan de Apple HomePod mini is er voor gebruikers ervan in ons land al veel veranderd. Je kan het toestel nu namelijk in het Nederlands commando’s geven en ook in het Nederlands dingen laten zeggen.
  • Hoewel de meeste analisten enthousiast zijn over die update, merken velen onder hen op dat de bediening in het Nederlands net iets minder vlot verloopt dan in het Engels. Apple heeft duidelijk veel meer geld en tijd geïnvesteerd aan de Engelstalige Siri dan aan de Nederlandstalige. Met de lancering van de HomePod mini in België en Nederland komt hier mogelijk verandering in. Apple staat er namelijk om bekend zaken enkel te lanceren eens ze voor de volle honderd procent werken.
  • De HomePod mini heeft op dit moment ook geen spraakherkenning in het Nederlands. Daardoor kunnen verschillende gebruikers geen persoonlijke verzoeken – zoals het sturen van berichten, bellen van contacten of raadplegen van je agenda – geven. Dat is op dit moment enkel mogelijk voor degene die de HomeKit heeft ingesteld met zijn iPhone, andere bewoners kunnen hier geen gebruik van maken. Hoopgevend hierbij is dat Apple die spraakherkenning in talen zoals onder andere Duits in december 2021 toevoegde aan de HomePod mini. Mogelijk krijgt het Nederlands die functie dus ook bij de officiële launch in België.
Meer
Lees meer...