Gerucht: Apple brengt iPhone 15 Pro niet meer uit in gouden kleur

Er zijn concrete geruchten over de verschillende kleuren van de iPhone 15 Pro die Apple op de markt zou willen brengen. Daarbij is het opvallend dat er – in vergelijking met de iPhone 14 Pro – van goud geen sprake meer is. Dat wordt vervangen door het grijze ‘Titanium Grey’. De paarse kleurvariant wordt dan weer ingeruild voor een donkerblauwe versie.

In het nieuws: Verschillende bronnen zijn de voorbije dagen met nieuws gekomen over de kleurvariaties die Apple op de markt zou brengen voor de iPhone 15 Pro. Het bedrijf lijkt daarbij te kiezen voor nog soberdere kleuren dan we gewoon zijn.

De details:

  • Apple heeft de gewoonte om voor zijn Pro-modellen te kiezen voor minder felle kleuren in vergelijking met de gewone iPhones. Die keuze moet beter passen bij het exclusievere imago van deze duurdere toestellen.
  • Het bedrijf lijkt die trend nog verder door te trekken bij de iPhone 15 Pro-reeks. Volgens de berichten zal er namelijk geen gouden en geen paarse variant meer bestaan. Zij worden vervangen door een titaniumgrijs en een donkerblauw model. Zilver en zwart blijven wel nog steeds bestaan.
  • Die keuze van Apple is best opvallend. Vooral de gouden iPhone is al langer in heel wat regio’s een van de populairdere kleurenopties.
  • Voor de gewone iPhone 15 zijn er dan weer eerder al geruchten geweest dat Apple twee nieuwe kleuren zou lanceren. Het gaat daarbij om groen en roze.

En verder? De kleurverandering van de Pro-reeks hangt deels samen met een materiaalverandering die Apple plant. Voor het eerst zou de behuizing van de iPhone namelijk gemaakt worden van een lichter titanium frame, in plaats van een roestvrijstalen frame. Daardoor zouden de nieuwe iPhone 15-modellen bijna 15 procent lichter zijn dan hun voorgangers.

Wat weten we al over de iPhone 15? De geplande iPhone 15-modellen zullen normaal gezien in september voorgesteld worden, al wordt er gespeculeerd over een eventuele vertraging. Ondertussen zijn er wel heel wat geruchten. Het meest opvallende daarvan is dat de toestellen meer dan waarschijnlijk een stuk duurder zullen worden.

Meer
Lees meer...