Gerucht: iPhone 12-serie wordt opnieuw duurder

Het ziet ernaar uit dat de iPhone 12-serie duurder zal zijn dan zijn voorgangers. Dat blijkt uit gegevens van Jeff Pu, een analist van het Chinese bedrijf GF Securities. Nochtans bestond de hoop dat Apple de prijs van zijn toestellen zou verlagen nu een oplader en EarPods waarschijnlijk niet meer inbegrepen zullen zijn.

In het nieuws: Het is een jaarlijkse traditie in september: Apple stelt zijn nieuwe reeks iPhones voor. Jammer genoeg is de prijsverhoging bijna een even grote jaarlijkse traditie. Dit jaar lijkt dat niet anders te zijn. Dat blijkt toch uit een analyse van Jeff Pu, via de gespecialiseerde website MacRumors.

De achtergrond: Er is de voorbije maanden al veel te doen geweest over de inhoud van de doos van de iPhone 12-serie. Die zou namelijk voor het eerst geen oplader en geen oortjes – of EarPods – bevatten. Daardoor werd gehoopt op een prijsdaling.

Prijsstijging: Die besparing lijkt echter niet doorgerekend te worden naar de klant.

  • Volgens de onderzoeksnota van Jeff Pu zal de goedkoopste iPhone 12 verkocht worden voor 749 dollar. Dat is 50 dollar meer dan de goedkoopste iPhone 11.
  • Hoeveel dat in precies bij ons zal zijn in euro is moeilijk te voorspellen omdat prijzen uit de Verenigde Staten zonder taksen zijn. De goedkoopste iPhone 11 bij ons kost op dit moment 809 euro. Voor de iPhone 12-serie zal dat dus nog iets meer zijn.
  • Volgens Pu zijn er enkele redenen voor de prijsstijging:
    • De iPhone 12-serie zal de eerste reeks iPhones zijn die compatibel is met 5G.
    • Het is ook de eerste reeks waarbij alle modellen een OLED-scherm krijgen. De iPhone 11 heeft het goedkoopste model nog een LCD-scherm.
Meer
Lees meer...