Gerucht: OnePlus 9-reeks krijgt drie modellen

OnePlus lanceert de laatste tijd aan een recordtempo nieuwe toestellen en daar lijkt nog niet direct een einde aan te komen. De OnePlus 9-reeks die volgend jaar uitkomt zou naast de 9 en 9 Pro ook een 9E-versie hebben.

In het nieuws: Het is de meestal betrouwbare Max Jambor die op Twitter en op zijn Voice-pagina het nieuws deelde over de mysterieuze OnePlus 9E.

  • Het bestaan van een derde model naast de OnePlus 9 en 9 Pro is verrassend. Sinds de OnePlus 7 en 7 Pro bracht het bedrijf namelijk per reeks telkens maximum twee modellen uit.
  • De beslissing om een extra model uit te brengen in de 9-reeks zou wel passen bij de bredere strategie die OnePlus lijkt te hanteren. Het bedrijf heeft met onder andere de OnePlus Nord-reeks zijn gamma smartphones dit jaar enorm uitgebreid.

Wat mogen we verwachten van de OnePlus 9E? Het is op dit moment niet helemaal duidelijk of de 9E een goedkoper of juist meer high-end toestel zal worden.

  • Max Jambor doet zelf de volgende voorspelling: “De OnePlus Nord N-serie als instapmodellen, de Nord als een zeer redelijk geprijsd mid-range toestel, de reguliere telefoons van de hoofdserie als high-end, maar toch niet al te dure toestellen en de Pro-serie voor absoluut high-end specs met alle mogelijke functies zoals draadloos opladen of IP68-waterdichtheid.”

Wat weten we verder al over de OnePlus 9-serie? Hoewel deze smartphones al in maart op de markt zouden komen, is er op dit moment nog niet veel over bekend.

  • Recent lekten er zowel van de OnePlus 9 als van de OnePlus 9 Pro renders uit. Daaruit blijkt vooral dat ze qua lay-out heel goed lijken op hun voorganger, de OnePlus 8T.
Meer
Lees meer...