Gerucht: volgende iPhone krijgt geen vingerprintscanner, maar wel een andere manier om te ontgrendelen

Gerucht: volgende iPhone krijgt geen vingerprintscanner, maar wel een andere manier om te ontgrendelen

Binnen enkele maanden worden de volgende generatie iPhones voorgesteld. Tot dan moeten we het doen met geruchten en die zijn opnieuw talrijk. Volgens de laatste berichten zou Apple geen vingerprintscanner steken in zijn toptoestel, maar kiezen voor gezichtsherkenning om je iPhone te ontgrendelen.

Apple zou in september/oktober maar liefst drie smartphones voorstellen. De iPhone 7, 7 Plus en een speciale versie voor het tienjarig bestaan. De meeste volgers noemen dat toptoestel iPhone 8 of iPhone X omdat er nog geen officiële naam is.

De verwachtingen voor dat model zijn heel hoog omdat Apple volgens velen met iets speciaals wil komen om het tienjarig bestaan van de iPhone te vieren. Toch lijkt een vingerprintscanner daar niet bij te horen.

Gezichtsherkenning

Apple zou zijn homeknop willen weglaten en de voor- en achterkant volledig uit glas willen maken. Het onderzocht daarom lang de mogelijkheid om een vingerprintscanner in dat glas te verwerken, maar die techniek zou niet goed op punt staan.

Ook achteraan lijkt geen plaats te zijn voor een scanner. Dat blijkt alleszins uit een gelekte foto van een hoesje voor die iPhone. Volgens kenners zou Apple daarom volledig inzetten op gezichtsherkenning. Je iPhone zou dan ontgrendelen als je ernaar kijkt. Dat systeem is al in meerdere smartphones ingebouwd, waaronder grote concurrent Samsung Galaxy S8, maar werkt daar niet altijd even goed. Benieuwd of Apple met een betere technologie komt … als de geruchten tenminste waar blijken te zijn.

Gesponsorde artikelen