Get a rock band! Kanye West headlinet Glastonbury en daar is niet iedereen tevreden mee

Get a rock band! Kanye West headlinet Glastonbury en daar is niet iedereen tevreden mee

Glastonbury, het grootste muziekfestival ter wereld, maakte gisteren de tweede headliner bekend. Naast Foo Fighters zal ook rapper Kanye West er optreden. Dat nieuws leverde heel wat reacties op. Een petitie met als titel ‘cancel Kanye West’s headline slot and get a rock band’, bijvoorbeeld.

Glastonbury kondigde het nieuw gisteren officieel aan

Dat leverde meteen een storm aan reacties op, zowel positief als negatief. Niet dat de organisatoren daar echt mee in moeten zitten, want het festival is traditioneel al uitverkocht voor er één naam bekend was. Dit jaar gingen de 135.000 tickets trouwens in een recordtijd van 25 minuten de deur uit. De petitie ‘Cancel Kanye West’s headline slot and get a rock band’, werd voorlopig nog maar door 1.040 mensen getekend. Een habbekrats dus, maar headliner Kanye leverde wel heel wat hilarische tweets op.

Het is zijn eerste keer op Glastonbury, dus misschien moeten we hem even inlichten

Want ja, een ego, dat heeft hij wel

We zijn het grapje dat hij uithaalde op de Grammy’s nog niet vergeten

Glastonbury is gelukkig groot genoeg, mocht het je niet aanstaan

Uiteraard is niet iedereen teleurgesteld

In 2008 gebeurde al eens iets gelijkaardigs met Jay-Z. Toen was hij de eerste hip-hopartiest ooit die Glastonbury headlinede. Hij kreeg toen commentaar van Noel Gallagher. Volgens de Oasis-gitarist was het ‘verkeerd’ om een hip-hopact als headliner te kiezen. Jay-Z antwoordde op een geniale manier: hij opende zijn set met een eigen versie van Oasis-hit Wonderwall. Benieuwd wat Kanye in petto heeft!

Gesponsorde artikelen