Left Right
scrollTop top

Getuigen van Jehova hebben nieuwe strategie: overlijdensberichten lezen en familie op zwak moment lastigvallen


Getuigen van Jehova hebben nieuwe strategie: overlijdensberichten lezen en familie op zwak moment lastigvallen

De religieuze groep die zichzelf ‘De Getuigen van Jehova’ noemt, heeft een nieuw dieptepuntje bereikt. Ze bekijken alle overlijdensberichten die ze kunnen vinden en contacteren nadien de nabestaanden, om zo mensen op een zwak moment te overtuigen om bij de groep te komen. “Het einde is nabij, uw familielid zal opnieuw opstaan uit de dood en u zal herenigd worden”, klinkt het dan. De Jehova’s geven toe dat individuele leden inderdaad die techniek gebruiken. 

Nabestaanden gaan lastigvallen om ze te overtuigen van je geloof, da’s de verschrikkelijke techniek die sommige getuigen van Jehova gebruiken om zieltjes te winnen. Ze speuren de overlijdensadvertenties af op zoek naar mensen die vaak op het moeilijkste moment in hun leven staan en gaan dan aan de deurbel hangen. Dat ontdekte het Informatie- en Adviescentrum inzake Schadelijke Sektarische Organisaties (IACSSO).

De techniek is niet nieuw: blijkbaar gebruikten de Getuigen hem ook al in Frankrijk, maar nu dus ook in België. Concreet wordt aan mensen beloofd dat het einde der tijden nabij is, maar, geen paniek, dat wil zeggen dat “uw familielid opnieuw zal opstaan uit de dood en u zal herenigd worden.”

Bij de Getuigen van Jehovah ontkennen ze niet. “Het is mogelijk dat individuele leden van ons op die manier te werk gaan, maar wij zijn ervan overtuigd dat van deur-tot-deur gaan een betere methode is.”

De Getuigen van Jehovah zijn de grootste niet-erkende religieuze groep in België. Volgens het IACSSO is het een sekte, al ontkennen de leden dat, misschien logisch. Zij geloven dat het einde der tijden nabij is, dat slechts 144.000 mensen na de apocalyps richting hemel vertrekken en dat enkel volwassenen kunnen kiezen voor het geloof.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…