Hoe zit het met het gevecht tussen Mark Zuckerberg en Elon Musk? Discussie over datum en streamingrechten

Enkele weken nadat techtopmannen Elon Musk (X) en Mark Zuckerberg (Meta) elkaar begonnen uitdagen voor een onderlinge MMA-match is er nog steeds niet veel concreets bekend over dit mogelijke gevecht. Op hun respectievelijke sociale medium zijn de twee CEO’s elkaar nog steeds aan het uitdagen, al lijkt er voorlopig vooral onenigheid te zijn.

Wat eraan vooraf ging: Er heerst al langer een bepaalde vijandigheid tussen Mark Zuckerberg, CEO van Meta (Instagram, Facebook, WhatsApp, Threads) en Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX en eigenaar van X, het voormalige Twitter. Dat haantjesgedrag zorgde ervoor dat beide topmannen elkaar twee weken geleden uitdaagden tot een gevecht in de octagon. Meteen was er sprake van misschien wel het meest lucratieve gevecht ooit, maar sindsdien is het opvallend stil rond deze plannen. Er is namelijk nog heel wat onenigheid tussen Zuck en Musk.

Datum

  • Afgelopen weekend deelde Elon Musk op X een post waarin hij zei dat hij volop aan het trainen was voor het gevecht. Zuckerberg reageerde op zijn eigen platform Threads door te zeggen dat hij al klaar was. “Ik heb 26 augustus voorgesteld als datum, maar hij heeft nog niets bevestigd”, sneerde Zuck terug.
  • Elon Musk liet daarop weten dat hij deze week een MRI moet ondergaan voor zijn nek en bovenrug. “Het kan zijn dat er een operatie nodig is voor het gevecht kan doorgaan. Deze week weet ik meer”, klonk het.
Post by @zuck
View on Threads

Streaming

  • Daarnaast is er uiteraard ook nog de discussie over waar het eventuele gevecht gestreamd zal worden. Beide heren hebben namelijk hun eigen sociale netwerken en zullen meer dan waarschijnlijk niet toestaan dat het gevecht enkel bij de concurrent te zien is.
  • Ook dat zorgde voor wat sneren heen-en-weer op X en Threads. Musk liet weten dat het gevecht te zien zal zijn op X en alle opbrengst naar een goed doel voor veteranen zal gaan. Zuckerberg reageerde door te zeggen dat ze “een betrouwbaarder platform moeten gebruiken dat daadwerkelijk geld kan inzamelen voor het goede doel”. Facebook en Instagram hebben namelijk ingebouwde functies om fondsen te werken, terwijl X dat niet heeft.
Post by @zuck
View on Threads
Meer
Lees meer...