Left Right
scrollTop top

Gewapende overval met vuurwapen en mes op studentenrestaurant Alma 3 in Leuven


Gewapende overval met vuurwapen en mes op studentenrestaurant Alma 3 in Leuven

De Moete, het Alma-restaurant van de KU Leuven in Heverlee, is vanmorgen overvallen. De personeelsleden werden bedreigd. De daders zijn nog niet geïdentificeerd, maar de politie voert een onderzoek.

Onbekenden hebben vanochtend een overval gepleegd op het studentenrestaurant Alma 3 in Heverlee. Het gaat meer bepaald om de cafetaria De Moete, aan het onderzoekscentrum IMEC.

Eén van de personeelsleden zou lichtgewond geraakt zijn door een mes. Dat nieuws werd tot nu toe nog niet bevestigd door de politie of het parket. Dat melden de VRT en de kranten van Het Mediahuis.

Vuurwapen en mes

Op het moment van de overal was het restaurant nog niet open. De medewerkers waren wel al in de weer. Volgens meerdere bronnen waren de overvallers in het bezit van een vuurwapen en een mes. Daarmee zouden ze het personeel bedreigd hebben en geld geëist hebben.

Hoe groot de buit is, is niet precies geweten. Maar aangezien het vakantie is voor de studenten en het restaurant nog niet open was, denkt men dat er niet veel geld ontvreemd is. De politie volgt de zaak verder op.

Alma meldt via Twitter dat dat het restaurant ‘wegens omstandigheden’ niet open gaat vandaag.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899