Geweldige uitvinding geeft verlamde kinderen de kans om te lopen

Geweldige uitvinding geeft verlamde kinderen de kans om te lopen

De uitvinding van een Israëlische moeder heeft de ouders van verlamde kinderen over heel de wereld weer hoop gegeven. Het harnas dat ze ontwierp om haar verlamde zoon te laten voelen hoe het is om te kunnen wandelen, is vanaf 7 april wereldwijd beschikbaar.

De ‘Firefly UpSee‘ is een harnas dat verlamde kinderen toelaat om rechtop te staan en een wandelingetje te maken. Het harnas wordt met een riem rond het middel van de ouder vastgemaakt. Daarnaast zijn er ook nog twee paar sandalen die de dragers met elkaar verbinden. Als de ouder een stap zet, volgt het been van het kind automatisch mee.

Uitvinding

Het idee voor dit harnas komt van Debby Elnatan. Haar zoon Rotem heeft van bij de geboorte een hersenverlamming en daardoor heeft hij nooit kunnen wandelen. “In zijn eerste levensjaar huilde Rotem voortdurend. Dokters vertelden ons dat hij niet eens wist wat zijn benen eigenlijk waren. Uit vrees dat de spasmen in zijn spieren erger zouden worden, raadden de dokters ons af om hem te stimuleren om te kruipen of te wandelen”, getuigt Elnatan.

“Ik wist dat Rotem niet ver zou komen als we hem gewoon in zijn koets lieten zitten. Dus negeerde ik het advies van de dokters en bedacht ik een systeem waarmee hij zou kunnen ervaren hoe het is om te lopen”, aldus Elnatan.

Wereldwijd beschikbaar

“Mijn droom is dat kinderen wereldwijd het harnas kunnen gebruiken, om zo onze kinderen een betere jeugd te geven”, besluit Elanatan in het bovenstaande filmpje. Die droom wordt volgende week maandag werkelijkheid. Vanaf 7 april zal de Firefly UpSee online verkrijgbaar zijn voor heel de wereld. Het harnas kost 450 dollar (omgerekend 392 euro) en is geschikt voor kinderen van drie tot acht jaar.

Het Ierse bedrijf Leckey heeft de afgelopen twee jaar samen met Elnatan het harnas geperfectioneerd. De UpSee werd uitvoerig getest door gezinnen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada. Hieronder kan je enkele aangrijpende getuigenissen bekijken.

Charlotte wordt al helemaal blij als ze de UpSee nog maar ziet.

Jack kan eindelijk meespelen met zijn broers.

Bethany begint zelf al een beetje te stappen.

Bron: Sourcefed

Gesponsorde artikelen