Gezocht: 20 gemotiveerde douaniers

Heb jij een bachelordiploma op zak en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Geweldig! De Federale Overheidsdienst Financiën is namelijk naar jou op zoek om één van de 20 beschikbare plaatsen bij de dienst Douane & Accijnzen in te vullen.

Als douanier ga je aan de slag bij de controlediensten in de havens, op de luchthavens of in het station Brussel-Zuid. Je controleert er of de Europese regelgeving grondig nageleefd wordt op verschillende gebieden, van koerierdiensten en de post tot goederen en mensen. Kom je terecht in een dispatchingteam dan sta je in voor het plannen en opvolgen van de toezicht-, controle- en opsporingsactiviteiten. Bij de controleregie tot slot sta je in voor de risicoanalyses en controleopdrachten.

Uniform en ploegensysteem

Tijdens je functie kom je met heel wat verschillende diensten in contact en ook met het publiek. Je draagt een uniform en afhankelijk van de opdracht ontvang je een lichte bewapening in de vorm van een wapenstok en pepperspray. Je weet je in je functie dan ook zeer professioneel te gedragen en draagt je steentje bij aan de uitstraling van de dienst. Omdat de douane de klok rond werkt, kom je terecht in een ploegensysteem met shiften waarvoor je ook een extra toelage krijgt.

De 28-jarige Joeri Van Hoeck is financieel deskundige bij de AA Douane & Accijnzen. “Ik ben vooral blij dat ik zelfstandig kan werken en mijn goederenkennis steeds verder blijf ontwikkelen. Dat is ook nodig met zo’n uitgebreid takenpakket. Deze week nog keurde ik in de haven van Antwerpen een zending schoenen uit China op namaak, een container uit Costa Rica op drugs en een container mini-karaokésets op veiligheid. En dat is slechts een klein deeltje van mijn werkdag.”

Klaar om te starten?

De FOD Financiën heeft 20 plaatsen voor mensen met een bachelor. Je opleiding krijg je ter plaatse en je volgt geregeld een bijscholing tijdens je werkuren. Ben jij de geknipte persoon om de douane in ons land te versterken? Solliciteer dan snel VOOR 9 december via jobfin.be.

Meer
Lees meer...