Gijzeling en molotovcocktails bij station Keulen: mogelijk terrorisme door 55-jarige Syriër

Gijzeling en molotovcocktails bij station Keulen: mogelijk terrorisme door 55-jarige Syriër

Gisteren vond een gijzeling plaats in een apotheek bij het station van Keulen. De dader moest door de politie beschoten worden en raakte zwaargewond. Ook werd er een tijdelijke verblijfsvergunning gevonden van een 55-jarige Syriër. Het is niet zeker of het om de dader gaat.

De politie van Keulen heeft gisterenavond nabij het centraal station een einde gemaakt aan een gijzelingsactie. Daarbij raakte de gijzelnemer zwaargewond en moest die worden gereanimeerd. De vrouw die enige tijd vastgehouden werd in een apotheek werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt onder andere de Duitse nieuwswebsite Express.

De agenten maakten gebruik van flitsgranaten om in de apotheek binnen te dringen en de gijzelnemer te overmeesteren. De man zou ook een molotovcocktail gegooid hebben naar een nabijgelegen McDonald’s, waardoor een 14-jarig meisje gewond geraakt zou zijn.

Toen het arrestatieteam de apotheek overrompelde, probeerde de man ook zijn gijzelaar in brand te steken. De man vroeg om de vrijlating van Tunesische gevangenen.

(Wie 98 procent van de terroristische aanslagen in onze contreien pleegt, lees je hier.)

Terrorisme?

De politie kan niet zeggen of de man terroristisch motieven had voor zijn daad. Bijna twee jaar geleden vond er in Berlijn de aanslag op een kerstmarkt plaats waarbij 11 doden vielen. De Duitse autoriteiten zijn nog steeds erg alert.

In de apotheek werd een verblijfsvergunning gevonden van een 55-jarige Syriër. Of het om de dader gaat, is niet helemaal zeker. De Syriër is sinds 2016 in Duitsland. Hij kwam al meerdere keren met de politie in aanraking voor onder andere diefstal, maar niet wegens terrorisme.

De man zou tegen passanten buiten de apotheek gezegd hebben dat hij bij Daesh hoort. Dat is een andere naam voor Islamitische Staat. In de McDonald’s zouden nog molotovcocktails kunnen liggen, waarschuwt de politie.

(Vorig jaar werden er wereldwijd een kwart minder terroristische aanslagen gepleegd.)

EPA

Gesponsorde artikelen