Gilles De Coster: “Zo kregen we de kandidaten van ‘De Mol’ in de doodskisten zonder dat ze elkaar zagen”

Gilles De Coster: “Zo kregen we de kandidaten van ‘De Mol’ in de doodskisten zonder dat ze elkaar zagen”

‘De Mol’ is begonnen met een huiveringwekkende eerste opdracht. De kandidaten werden levend begraven, zonder dat ze wisten waar ze waren en met wie ze daar waren. Maar hoe kregen ze die kandidaten in die doodskisten in Mexico zonder dat ze elkaar zagen? Presentator Gilles De Coster geeft het antwoord. 

De eerste opdracht van De Mol is er alvast eentje om niet snel te vergeten. De kandidaten werden voor die opdracht namelijk levend begraven. Maar hoe begraaf je tien mensen, waarvan sommigen vlak naast elkaar, zonder dat ze weten waar ze liggen en naast wie?

Apart naar Mexico

Je zou aanvankelijk natuurlijk denken dat alle deelnemers samen op hetzelfde vliegtuig naar Mexico gereisd zijn. Zo ontmoetten ze elkaar al op de luchthaven en hadden ze op het vliegtuig een paar uur de tijd om elkaar wat beter te leren kennen. Maar dat was dit jaar dus niet het geval.

“Alle kandidaten zijn individueel naar Mexico gereisd, zonder elkaar te ontmoeten”, legt De Mol-presentator Gilles De Coster uit aan De Standaard. “Bij aankomst hebben ze in verschillende hotels overnacht, ze hadden alleen contact met ­iemand van de productie.”

Geblinddoekt en in stilte

Nadat de kandidaten dus apart op hotel verbleven, werden ze begeleid naar de eerste opdracht, waarbij ze levend begraven werden. De schok bij de kandidaten was groot. “What the fuck?” en “waar ben ik aan begonnen?” zijn maar enkele van de reacties van de begraven deelnemers. Maar hoe is het mogelijk dat ze niet wisten dat ze begraven lagen? En dat ze bovendien niet eens wisten wie er naast hen lag?

Ook daar heeft Gilles De Coster een duidelijke verklaring voor. “De kandidaten zijn apart en geblinddoekt tot op de ­locatie van het openingsspel gebracht, naar de kisten begeleid en erin gelegd. Alles in absolute stilte”, legt de presentator uit.

Er zit meer in een opdracht dan je denkt

“Als iedereen op zijn plaats lag en de kisten dichtgemaakt waren, hebben ze via de luidsprekers in hun kist de korte melding gekregen dat de opnames dadelijk zouden beginnen, en ze op ons teken de blinddoeken mochten afzetten. Op dat moment heb ik hen toegesproken en de speluitleg gegeven, en is de klok beginnen lopen.”

Er kwam dus duidelijk heel wat kijken bij de spectaculaire eerste opdracht van De Mol. En al die moeite was het volgens ons zeker waard!

Gesponsorde artikelen