Gilmore Girls komt misschien toch nog eens terug op tv

Gilmore Girls komt misschien toch nog eens terug op tv

Mom, I’m pregnant: die vier laatste woorden uit Gilmore Girls: A Year in The Life zullen misschien toch niet de allerlaatste zijn. De Chief Content Officer van Netflix, Ted Sarandos, heeft dit weekend gezegd dat er gesprekken zijn gevoerd om toch nog een vervolg te breien aan Gilmore Girls.

Iedereen hoopte dat we met de (eerste) Netflix-serie antwoorden zouden krijgen op vragen die we onszelf ak sinds 200, toen de reeks officieel stopte, stelden. Zoals “Hoe gaat het verder met Lorelai en Luke?” en “Hoe loopt de carrière en het liefdesleven van Rory?”.

Die antwoorden kwamen ook, maar we kregen er minstens evenveel nieuwe vragen bij, waaronder als allerbelangrijkste vraag: “van wie is in godsnaam de baby van Rory?!”

Succes

Volgens cijfers van Symphony Advanced Media hebben bijna 5 miljoen mensen tussen de 18 en 49 jaar oud de 4-delige reeks van Gilmore Girls gezien. Alleen het vierde seizoen van Orange is The New Black en het eerste seizoen van Fuller House deden in 2016 beter op Netflix met respectievelijk 5,8 en 7,3 miljoen kijkers.

Vervolg op vervolg

Bij Netflix zagen ze die kijkcijfers ook en met het open einde van de serie bleef de deur natuurlijk ook openstaan voor een vervolg. En dat komt er nu misschien!

Ted Sarandos, die zorgt voor de programma’s die op Netflix komen, heeft bevestigd dat er voorzichtige gesprekken zijn geweest met de bedenkers van Gilmore Girls, Amy Sherman-Palladino en Dan Palladino, om alsnog een vervolg op de vervolgserie te maken:

“We hopen dat er meer afleveringen komen. Vanzelfsprekend vonden wij het succes van de show fantastisch en ook fans waren blij met hoe de serie gemaakt is. Ze kregen waar ze op gehoopt hadden.”, aldus Sarandos. “Het ergste is dat je een aantal jaar wacht tot je favoriete serie terugkomt en dat die je dan teleurstelt, maar wij hebben kunnen brengen wat ze wilden en mensen zijn enthousiast en willen meer en dus zijn we de mogelijkheden daarvoor aan het bespreken.”

Einde

De bedenkers van de serie, Amy Sherman-Palladino en Dan Palladino, hebben altijd gezegd dat ze al jaren de vier laatste woorden voor de serie in hun hoofd hadden. Na contractuele discussies met Warner Bros Television kwam er abrupt een einde aan de tv-serie in 2007 en kregen fans nooit het voorziene einde te zien.

Met de Netflix-serie die het leven van Lorelai en Rory Gilmore 10 jaar na de tv-serie toont, kregen de makers toch de kans om hun laatste woorden met de wereld te delen. Voor Amy Sherman-Palladino en Dan Palladino betekenden die vier woorden het einde van Gilmore Girls: “We hadden een specifieke trip in ons hoofd en nu (met de Netflix-serie) hebben we die trip volbracht. Voor ons is de cirkel rond. We moeten laten rusten wat er nog meer zou kunnen gebeuren.”, zei Sherman-Palladino in een eerder interview met The Hollywood Reporter.

Maar nu keren de bedenkers van Gilmore Girls dus misschien toch op hun stappen terug. Wij duimen alvast voor meer nieuws uit Stars Hollow, want we moeten echt weten hoe het verder loopt met Rory en haar baby.

Gesponsorde artikelen