Left Right
scrollTop top

Ginfans opgelet, eerste cruiseschip met ginbrouwerij aan boord


Gin tonic
© Pixabay

Voor de fans van gin-tonic hebben we goed nieuws. P&O Cruises begint namelijk met cruisereizen met gin-tonics aan boord. Dat klinkt misschien niet speciaal, maar wel als je weet dat ze gin gaan destilleren aan boord.

Voor iedereen die af en toe eens kan genieten van een gin-tonic hebben we goed nieuws. Het nieuwe cruiseschip van de P&O Cruises groep zal nieuwe beschikken over een ginbrouwerij. Op die manier kunnen de passagiers een echte gin ervaring opdoen.

Eerste ginbedrijf ter wereld

P&O Cruises is het eerste bedrijf ter wereld dat een ginbrouwerij aan boord van een schip zal hebben. Die brouwerij zal aanwezig zijn op het nieuwe schip Iona.

De cruisemaatschappij zal daarvoor samenwerken met Salcombe Gin voor het ontwikkelen en installeren van de gin distilleerderij. Daar zullen exclusieve gins gedestilleerd, gebotteld en gelabeld worden.

Cruiseschip
Pixaybay

Alsof dat nog niet genoeg is zal het ginbedrijf daarnaast ook nog eens een nieuwe gin uitbrengen die gebrouwen wordt in de koperen vaten in het Engelse Salcombe. Die gin, die overigens nog geen naam heeft, zal exclusief geschonken worden tijdens de cruisetochten van alle schepen van P&O Cruises. En natuurlijk zijn er ook gin tastings voor alle passagiers.

Daarnaast zal het ginmerk ook nog masterclasses houden waarbij de passagiers van de Iona alles kunnen leren over de alcoholische drank. Het bedrijf zal zelfs zo ver gaan, dat je je eigen gin-tonic kan maken.

Mei 2020

“We vinden het ontzettend spannend dat we voor dit project mogen samenwerken met P&O Cruises. Onze merken hebben een ontzettend rijke geschiedenis”, vertelt Angus Lugsdin, mede-oprichter van Salcombe Distilling Co aan Daily Mirror.

Maar je zal toch nog even moeten wachten vooraleer je aan boord kan gaan van het nieuwe cruiseschip. In mei 2020 vaart het schip pas voor de allereerste keer uit, maar je kan je wel al opgeven om mee te varen. Dus als je het perfecte cadeau nog niet gevonden had voor je lief, krijg je nu een niet zo alledaags idee in de schoot geworpen. Graag gedaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…