Gitarist ‘Fast’ Eddie Clarke, het laatste originele bandlid van Motörhead, is overleden

Gitarist ‘Fast’ Eddie Clarke, het laatste originele bandlid van Motörhead, is overleden

Muziekland is een legende armer geworden: ‘Fast’ Eddie Clarke is overleden aan een longontsteking. De originele gitarist van Motörhead maakte het absolute hoogtepunt van de band mee, stond bekend om zijn bluesy, pijlsnelle solo’s en componeerde klassiekers als ‘Ace of Spades’. Rock In Peace!

‘Fast’ Eddie Clarke is niet meer. Dat meldt Motörhead op Facebook. De originele gitarist van Motörhead werd 67 jaar en was het laatste nog levende lid van de klassieke line-up.

Clarke speelde samen met zanger-bassist Lemmy Kilmister en drummer Phil ‘Animal’ Taylor op de nu iconische platen ‘Overkill’ (1979), ‘Bomber’ (1979), ‘Ace of Spades’ (1980), het live-album ‘No sleep ‘til Hammersmith’ (1981) en ‘Iron Fist’ (1982).

Uit die platen kwamen hits als Ace of Spades, Bomber, Jailbait, The Hammer, Overkill en Iron Fist.

Na de release van dat laatste album verliet Clarke de groep wegens artistieke ruzies met de rest van Motörhead.

Verdere carrière

Na Motörhead richtte Clarke zijn eigen band Fastway op met bassist Pete Way (ex-UFO). De groep bracht in totaal zeven studio-albums uit, waarvan de laatste, ‘Eat dog eat’ in 2011.

Laatste afscheid

Op 6 november 2014 speelde Eddie Clarke met Lemmy Kilmister nog het razendsnelle Ace of Spades. “De laatste van de drie amigo’s”, omschrijft Mikkey Dee, de laatste drummer van de groep het overlijden van Clarke. “Ik zag Eddie niet zo lang geleden en hij was in topvorm. Dit is een complete schok.” Volgens Phil Campbell, de laatste Motörhead-gitarist, zal hij herinnerd worden om zijn iconische gitaarriffs.

Gesponsorde artikelen