#GiveElsaAGirlfriend: wordt het geen tijd voor een lesbische Disneyprinses?

#GiveElsaAGirlfriend: wordt het geen tijd voor een lesbische Disneyprinses?

Het is 2016, Disneyfans vinden het stilaan tijd om een betere representatie van de LGBT-gemeenschap te zien in hun favoriete films. En hoe kan dat beter dan een vriendin te eisen voor Elsa van Frozen? Met het vervolg van Frozen in ’t verschiet hebben een heleboel fans de hashtag #GiveElsaAGirlfriend gelanceerd. 

Disneyfans willen meer variatie zien wat betreft de holebigemeenschap. Ze vinden dat het stilaan tijd wordt voor een koppel van hetzelfde geslacht. Met Frozen 2 in ’t verschiet laten fans zich dan ook horen met de hashtag #GiveElsaAGirlfriend. Ze hopen namelijk dat er een jongedame aan de zijde van Elsa komt te staan, om haar doorheen de moeilijke tijden als ijskoningin te loodsen.

Veel mensen vereenzelvigen zich met Elsa, die niet geaccepteerd wordt omwille van haar superkrachten. De holebigemeenschap ziet die superkrachten graag als een metafoor voor haar seksualiteit: Elsa verstopt zich in haar kamer (in the closet) tot ze accepteert wie ze is en zich uiteindelijk bij haar zus out.

We kunnen Disney niet verwijten dat ze er nog niet mee bezig zijn, want (spoiler alert!) in de Amerikaanse fantasieserie Once Upon A Time vertelde Mulan dat ze verliefd is op prinses Aurora. Al werd daar in het verhaal jammer genoeg weinig gevolg aan gegeven. En dus vinden fans Frozen 2 de ideale gelegenheid voor Disney om wat progressiever te gaan denken:

Zo zou het verhaal er kunnen uitzien:

’t Is tijd, Disney:

Wij wachten!

Bron: Metro

Gesponsorde artikelen