Glasgow deels afgesloten na steekpartij: “Drie doden”

glasgow steekpartij drie doden
EPA

In de Schotse stad Glasgow zijn meerdere dodelijke slachtoffers gevallen bij een steekpartij. De Britse openbare omroep BBC meldt dat drie mensen overleden zijn. De politie zegt de verdachte doodgeschoten te hebben.

Meerdere nieuwsdiensten schrijven over een steekpartij in West George Street. De politie laat weten dat die straat is afgesloten en zegt dat de situatie onder controle is. Op de eerste beelden is te zien hoe politie- en ziekenwagens massaal aanwezig zijn in de bewuste straat.

De Britse omroep Sky News meldt dat er meerdere gewonden gevallen zijn. Ooggetuigen zeggen onder andere dat ze bloed en gewapende politieagenten hebben gezien. De autoriteiten van Glasgow vragen mensen om niet naar het afgesloten gebied in de stad te gaan en zeggen dat er geen dreiging meer is voor inwoners.

“Drie doden”

De Schotse politie laat via Twitter weten dat een politieagent werd neergestoken. De man moest zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht worden. De Schotse politiechef  Steve Johnson bevestigt dat de mannelijke dader werd doodgeschoten door de politie: “Een mannelijke verdachte werd neergeschoten door een politieagent. Ik wil het publiek geruststellen: op dit moment wordt niet gezocht naar iemand anders.”

Volgens de BBC overleden alvast drie mensen door de steekpartij. Een getuige verklaart aan persagentschap AP dat hij minstens vier mensen afgevoerd zag worden in ambulances: “Daarna zagen we gewapende agenten het hotel binnenlopen. We stonden nog steeds buiten, maar we werden door de oproerpolitie naar binnen gestuurd en er werd gezegd dat we de deur moesten sluiten.”

Gesponsorde artikelen