Global warming tegengaan, hoe kun jij je steentje bijdragen?

Fiddlers Ferry powerstation in Warrington,UK

In samenwerking met EasySwitch.nl

De aarde warmt op en daarvoor zijn wij, de mensen, simpelweg aan te wijzen als dader. Door het verbruik aan grondstoffen, het vervuilen van het milieu en het uitputten van alle mogelijke middelen op onze mooie aarde brengen wij dezelfde aarde in gevaar. Maar wat kun je als normaal en gemiddeld mens op deze wereld doen om ook je steentje bij te dragen aan het proces om dit alles om te keren en de global warming te stoppen? Wij sommen een aantal handige en makkelijke wijzigen voor je op die je gemakkelijk toepast om zo te helpen de aarde intact te houden.

Kies zorgvuldig welke merken je koopt

Grote merken zijn één van de grootverbruikers als het gaat om het vervuilen van het milieu. Erg vaak worden de producten gemaakt aan de ene kant van de wereld en worden ze verkocht aan de andere kant van de wereld. Niet alleen de manier van verschepen is één van de vervuilingen door deze merken. Vaak is ook de manier waarop producten worden geproduceerd, ondanks strengere regelgeving, een oorzaak. Hoe jij hier je steentje kunt bijdragen? Door alleen te kopen bij milieuvriendelijk bedrijven.

Pas je voeding aan

Misschien is voeding niet het eerste waar je aan denkt wanneer je hoort over global warming, maar toch is voeding een belangrijk aspect waar een en ander op bespaard kan worden. Zo kost het enorme hoeveelheden water om voeding te produceren. Vooral vlees en zuivel eisen daarin hun tol. Je moet die producten natuurlijk niet helemaal opgeven, want je hebt die voedingsstoffen ook nodig als mens. Maar een beetje meer bewustzijn helpt als snel een hele hoop.

Vergelijk aanbieders van je energie

Wil jij écht iets betekenen in de strijd tegen global warming? Dan kun je natuurlijk altijd besparen op je eigen verbruik in gas, water en licht. Zo zou je in huis enkele maatregelen kunnen nemen om zo de energiekosten te drukken. Wat je ook kan doen, is bij het vergelijken van je energieleveranciers, bij bijvoorbeeld een energievergelijker, te letten op de klimaatstandpunten van die bedrijven.

Wij wensen je veel succes en hopen dat jij nu ook jouw steentje een beetje makkelijker kunt bijdragen.

Gesponsorde artikelen