Globale anti-globalist Bannon spreekt het FN toe: “Wees er fier op ‘racist’ te worden genoemd”

Globale anti-globalist Bannon spreekt het FN toe: “Wees er fier op ‘racist’ te worden genoemd”

Steve Bannon, een notoir anti-globalist en de voormalig strategisch-adviseur van Donald Trump, is aan een Europese toernee bezig. Bannon wil allianties vormen met alles wat in Europa naar uiterst-rechts neigt om zo een globaal anti-globalistisch front te vormen. Na Italië en Zwitserland was hij zondag te gast op het partijcongres van het Front National van Marine Le Pen. Na eerst het Amerikaanse establishment te hebben vernietigd, leek hij in Rijsel korte metten te willen maken met de Europese elites.

Volgens Trump was Bannon ‘zijn verstand verloren’ en ook de belangrijkste geldschieter van de ultra-rechtse website Breitbart trok zich terug, Bannon werd de laan uitgestuurd en zat dus plots zonder werk. Maar Bannon is toch aan zijn Europese tour begonnen. In Italië ging hij zijn steun gaan betuigen aan Lega Nord en in Zwitserland sprak hij de mensen van het rechtse magazine Weltwoche toe.

Zondag dan maakte hij zijn opwachting bij het partijcongres van het Front National. “Er is geen links, noch rechts meer”, zei Bannon. “Dat zijn termen die door de media en het establishment worden misbruikt om ons van de macht te houden.” Volgens Bannon is de ware inzet het bestaan van de natiestaat. “Ofwel beschouw je die als een obstakel dat overkomen moet worden, ofwel vind je het een juweel dat gekoesterd moet worden.”

“Strijd tegen de elites”

Bannon sprak ook lof over de volgende generatie Le Pen en noemde Marion Marechal-Le Pen, de 28-jarige nicht van Marine Le Pen, niet enkel ‘de ster van Frans-rechts, maar een van de meest indrukwekkende mensen in de ganse wereld.’

Volgens Bannon komen er nu ook in Europa snel sites naar het voorbeeld van Breitbart in de VS, de zeer succesvolle Amerikaanse nieuwssite, die mee aan de basis van de overwinning van Trump lag. “De mensen zien zo’n site en willen ‘m in hun eigen taal. Ze vormen de basis voor onze strijd tegen de elites en zullen onze strijd naar een volgend stadium brengen,”

epa

Gesponsorde artikelen