Go go go! Op deze 9 manieren geraak je aan een job in no time

Tijdens je zoektocht naar een job wil je natuurlijk niets aan het toeval overlaten. Je schuimt sowieso al elke jobsite af om geen enkele vacature te missen. Op deze 9 manieren geraak jij aan een job in no time:

1. Via VDAB.be …

Op de website van VDAB vind je superveel vacatures. Je kan werkgevers contacteren, maar omgekeerd kunnen zij ook jou vinden. Het enige wat je daarvoor moet doen is, je cv uploaden in de databank van VDAB. Tip: je kan een jobselectie opslaan zodat je elke dag interessante vacatures voor jou in je mailbox krijgt. Nice!

2. … of via andere jobsites

Giphy

Naast VDAB zijn er nog veel andere jobsites die vacatures publiceren. Check de lijst hier.

3. Via interimkantoren

Giphy

Interimkantoren zoeken de ideale kandidaten voor bedrijven. Als je je erbij inschrijft, zal je waarschijnlijk eerst enkele testen moeten afleggen. Pas daarna stuurt het kantoor je door naar de werkgever.

4. Via spontane sollicitaties

Oké, ’t is waar. Van de 20 spontane sollicitaties die je uitstuurt, word je waarschijnlijk maar 1 keer uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Maar hey, stel dat je hierdoor je droomjob te pakken krijgt, dan is het toch de moeite waard! Vermeld wel steeds in de onderwerpregel van je e-mail dat het om een spontane sollicitatie gaat.

5. Via vacatures in de krant

Misschien niet meer zo populair, maar wie weet vind je er dé ideale vacature voor jou!

6. Via jobbeurzen

Meerdere werkgevers en interimkantoren op 1 plaats? Alriiiight! Als je er naartoe gaat, neem dan zeker een exemplaar of 10 van je cv mee. Hier vind je tips over hoe je opvalt tijdens zo’n jobbeurs.

7. Via LinkedIn

Ook op LinkedIn staan megaveel vacatures. Daarbij kan je interessante mensen toevoegen aan je netwerk, en dat vanuit je luie zetel. Zalig, toch?

8. Netwerken, netwerken, netwerken

Offline netwerken is ook zeker belangrijk. Via netwerkbeurzen of -events kan je jouw gezicht laten zien én je maakt kennis met verschillende bedrijven. Je kans op een job vergroot hierdoor enorm. Zéker doen, dus ;-).

9. Net afgestudeerd? Via je school geraak je soms ook aan werk

Sommige hogescholen of universiteiten verspreiden je cv of ze bevelen je aan. Zo is de kans groot dat je al een contract tekent nog voor je bent afgestudeerd!

Genoeg inspiratie om er helemaal voor te gaan :-)? Check zeker nog eens de verschillende jobkanalen op de website van VDAB. Succes gegarandeerd!

Giphy
Meer
Lees meer...