‘God of War’ krijgt lovende kritieken en wordt nu al de beste game van het jaar genoemd

‘God of War’ krijgt lovende kritieken en wordt nu al de beste game van het jaar genoemd

Is de game van het jaar nu al bekend? Als we de vele reviews van ‘God of War 4’ mogen geloven alleszins wel. Naast verschillende perfecte scores zijn zowat alle stemmen lovend over de nieuwe telg in de ‘God of War’-franchise. De twijfels die er waren bij deze reboot kunnen dus de kast in. ‘God of War’ lijkt klaar voor een tweede trilogie!

De eerste God of War veroverde al een plaatsje in de gaminggeschiedenis door, als het ware uit het niets, met een haast perfecte game te komen. Opvolger God of War 2 deed wat ervan werd verwacht, maar meer ook niet. En met God of War 3 werd de trukendoos weer helemaal opengetrokken. Het was meteen het perfecte eindpunt voor een trilogie die, ondanks wat wisselende PSP-games en het ietwat gratuite Ascension, meteen de geschiedenis inging als een van de beste PlayStation-franchises ooit.

Toen ze bij Sony en Santa Monica Studios dan ook aankondigden aan een reboot te werken, werd dat op verdeelde reacties onthaald. Was het niet beter om deze geniale franchise, die al een passend einde kreeg, ongemoeid te laten? Het antwoord is nu duidelijk: neen.

Veranderingen

Een reboot goed en wel, maar had Kratos niet al alle Griekse goden een kopje kleiner gemaakt? De makers moesten dus op zoek naar andere oorden. De Griekse mythologie werd opzijgeschoven en maakte plaats voor de Noorse. En als we zeggen dat dat niet eens de grootste verandering is, dan weet je het wel. Verwacht je niet meer aan de opvliegende, hyperagressieve Kratos. Neen, Kratos is ouder, wijzer en rustiger geworden. En ohja … hij is ook weer plots vader van een zoon, Atreus. Veel veranderingen dus, blijft GoW dan nog wel trouw aan de serie?

“Een reboot is een deel kunde, een deel magie. Het gaat erom de basis te vinden van wat iets goed heeft gemaakt in het verleden en toch nog genoeg nieuwigheden te bieden zodat zowel oude fans als nieuwe fans geïnteresseerd blijven”, schrijft US Gamer. “De nieuwe God of War vindt dat evenwicht heel goed. Het weet wat er werkte in God of War – degelijke actie met mythische gevechten op een enorme schaal -, maar het rust niet op zijn lauweren.”

Sony

Beste game van 2018

Ook in andere reviews zijn er niets dan lovende woorden voor de nieuwste GoW-telg. Van “een epische comeback” (IGN), over “een triomf” (Yahoo!) tot “de beste in de serie” (Trusted Reviews), de superlatieven worden niet gespaard. En ook in de scores gooit de nieuwe GoW hoge ogen. Vele reviews geven de game een perfecte score.

Op Metacritic, dat reviews van tientallen andere sites verzamelt, krijgt de vierde God of War een totaalscore van 95/100, daarmee is het de tweede beste PS4-game aller tijden! Het moet enkel nog Grand Theft Auto V laten voorgaan. Het is dan ook niet verrassend dat het meteen bovenaan de lijst van beste games van 2018 prijkt. Is dé game van 2018 nu al bekend?

‘God of War 4’ ligt vanaf 20 april in de winkelrekken!

Gesponsorde artikelen